Over ons

door Saskia

Hoi, wij zijn Fleur en Saskia. We houden beiden onwijs van koken en gebruiken hiervoor een combinatie van websites en kookboeken. Wat ons opviel is dat alle blogs over eten er perfect uit zien. De foto’s zijn prachtig gemaakt en het eten wordt altijd mooi gepresenteerd. Wij weten niet hoe dat bij jullie zit, maar bij ons lijkt het eindresultaat niet altijd op het plaatje van het recept. Op deze website delen we graag onze kookervaringen met jullie. Welke recepten hebben we geprobeerd, hoe ging het en vooral wat was het eindresultaat.


Saskia

Koken en eten. Ik kan gerust zeggen dat ik hier vaak mee bezig ben. Ik vind het heerlijk om op zoek te gaan naar recepten en gebruik hiervoor zowel kookboeken, tijdschriften als het internet. Vaak kijk ik wat er nog in de koelkast ligt en probeer ik een lekker recept rondom deze ingrediƫnten te vinden. Ik heb het geluk dat mijn vriend Koen ook van koken houd. Als er vrienden of familie langs komt, dan pakken we vaak uit en dagen we onszelf uit in de keuken. Koken en eten zijn uiteraard niet de enige dingen waar ik mij mee bezig houd. Ik ben werkzaam als business consultant digitale innovatie en op sportief vlak ben ik te vinden op de racefiets of in de crossfit box.

Fleur

Eten en wat we gaan eten lopen als een rode draad door mijn dagelijks leven. Ik vind het een sport om iedere dag weer iets nieuws op tafel te zetten en besteed dan ook graag en veel tijd aan het zoeken naar recepten. En deze hoeven voor mij echt niet altijd ingewikkeld te zijn. Ik vind het juist leuk om met een redelijk eenvoudig recept toch een verrassing te serveren aan mijn vriend Erik, vrienden of familie.
Verder koop ik het liefst zo min mogelijk kant-en-klaar en maak ik alles zelf (als de tijd het toelaat): koekjes, broodjes, pita’s, wraps, crackers, ontbijtkoek, mayonaise en jam; het is niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens veel lekkerder.