Details
Yep, er gaat wel eens iets mis… Een aangebrand zalmmootje. Ging iets te snel. Het plaatje is helaas niet zo mooi als die van Sabine, maar, dat gezegd hebbende, ben ik nog steeds enthousiast over dit lekker romige recept dat je naar wens kunt combineren.
Ik gebruikte aspergebroccoli in plaats van groene aspergetips en at er geroosterd brood bij dat ik via TooGoodToGo had gehaald, maar je zou het ook prima met rijst of pasta kunnen combineren. Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst, want de meeste ingrediënten zal je waarschijnlijk op voorraad hebben.
Ingrediënten
- Marinade
1 el honing
1 el fijne mosterd (ik gebruikte grove mosterd, omdat ik dat in huis had)
1 tl gedroogde dille
peper en zout
- Mosterdsaus
1 ui
2 teentjes knoflook
250 ml kookroom (gebruikte ik) of slagroom
3 el fijne mosterd (ik gebruikte grove)
1 tl gedroogde dille
peper en zout
- Verder
2 zalmmoten
300 gr groene aspergetips (ik gebruikte 200 gr aspergebroccoli)
2 tl kappertjes
Klontje boter
instructies
- Voorbereiding
Snipper de uit en snijd de knoflook fijn. - Marinade
Roer de honing, mosterd, dille, zout en peper door elkaar.
Wrijf de zalmmoten in met de marinade. - Mosterdsaus
Smelt een klontje boter in de pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg de kookroom, mosterd, dille, peper en zout toe en laat de saus zachtjes pruttelen. - Kook de rijst of pasta volgens de verpakking
- Zalm bakken
Bak in de tussentijd de zalm in ca. 3 minuten per kant gaar.
De zalm zou dan nog een beetje lichtroze van binnen zijn. - Asperge koken
Kook de aspergebroccoli in 4 minuten gaar. Aspergetips zouden ca. 6-8 minuten nodig hebben.
Schep de asperge bij de mosterdsaus in de pan. - Serveren
Schep de saus met de asperges in een bord.
Verdeel de kappertjes erover.
Leg de zalmmoot er bovenop.
Recept van: OhMyFoodness