Worteltjes met gember en bosui

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

15 minuten

Gang

Bijgerecht

Origineel

Miljuschka

Nu het bbq seizoen weer is begonnen ben ik vaak op zoek naar lekkere gezonde bijgerechten voor naast het stuk vlees of vis van de bbq. Deze wortels met gember staan zo op tafel en zijn lekker bij zowel een vlees als vis. Die houden we erin!

INGREDIƋNTEN

  • 1 eetlepel zonnebloemolie

  • 200 gram wortels (geschrapt)

  • 2 bosuien

  • 1 sjalot (gesnipperd)

  • 1 cm gember

  • 1/2 eetlepel honing

Instructies

  • Voorbereiding
    Snijd de wortels in stukjes van ongeveer 1 cm. Kook de wortels een 3/4 minuten en giet af. Spoel de wortels af met koud water om verder garen te voorkomen.
    Snijd de bosui in dunne ringen en snijd de sjalot en gember fijn.
  • Bakken
    Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de bosui, sjalot en gember toe aan de pan en bak voor 3 minuten op middelhoog vuur.
    Voeg de wortels toe en bak 1 minuut mee.
    Voeg de honing toe en meng goed zodat alle stukjes wortels bedekt zijn met honing.
  • Het eindresultaat
    Het eindresultaat zijn deze mooie glimmende worteltjes op het bord. Lekker zoet door de honing en nog een bite omdat ik ze niet gaar gekookt heb šŸ™‚
Recept van: Miljuschka

Zie ook onze andere recepten