Gevulde gerookte eitjes met bacon

door Saskia

Details

Aantal personen

4/6

Totale tijd

25 minuten

Gang

Borrel

Soms kom je producten tegen die je MOET kopen. Dat had ik bij deze gerookte eieren. Mijn hersenen begonnen meteen te draaien, hoe zouden ze smaken, wat zal ik er mee maken, hoe ruiken ze…? Ik ben voor simpel maar lekker gegaan, namelijk gevulde eitjes.

Na het maken van dit recept wilde ik direct weer een doosje gerookte eieren kopen, want hoe zouden ze smaken in een cake. Krijg je dan echt een smokey cake. Voor nu ik het bij deze eitjes gebleven. Heel grappig hoe de rooksmaak subtiel aanwezig is bij het eitje. Een leuke verrassing voor tijdens de (paas)brunch.

INGREDIËNTEN

  • Eieren
  • 6 gerookte eieren (Je kan ook gewone gebruiken)

  • Vulling
  • 1 eetlepel mayonaise

  • 1 eetlepel (Griekse) yoghurt

  • 1 theelepel chilipoeder

  • 1 kleine augurk (fijngesneden)

  • 2 theelepels grove mosterd

  • peper

  • Topping
  • 3 plakken bacon

  • bieslook (optioneel)

instructies

  • Eieren koken
    Vul een pan met water en voeg de eieren toe. Zet de pan op het vuur en breng aan de kook. Als het water kookt, kook de eieren nog 6 minuten zodat ze hard zijn.

    Dit is hoe ik mijn eieren hard kook. Heb je een andere manier om dit te doen, doe het vooral op die manier. Het eindresultaat moet hardgekookte eieren zijn.

    Giet af en laat de eieren schrikken en afkoelen in ijskoud water. Pel en halveer de eieren.
  • Vulling maken
    Lepel de dooier (het eigeel) uit de eieren en doe deze in een kom. Voeg aan de kom de ingrediënten voor de vulling toe. Meng goed en doe het mengsel in een spuitzak.

    tip: Ik gebruik een vershoudzak en knip tijdens het vullen een puntje uit de zak.
  • Bacon bakken
    Verhit de koekenpan en leg de bacon in de pan.
    Laat de bacon langzaam op gemiddeld vuur bruin worden. Als ze bruin (genoeg) zijn, haal de bacon uit de pan en leg op een stuk keukenrol. Draai na 30 sec de bacon om zodat ook het vet van de andere kant in het keukenpapier kan trekken.
    Laat even liggen om knapperig te worden en verkruimel de bacon vervolgens in kleine stukjes.
  • Eieren vullen
    Leg de eieren op een bord met de “vul”kant naar boven.
    Knip een hoekje van de spuitzak en verdeel de vulling over de eieren.
    Verdeel vervolgens de baconkruimels over de eitjes en maak af met wat bieslook.
  • Het eindresultaat
    Deze eitjes staan onwijs leuk op de brunchtafel en happen makkelijk weg. Het rokerige van de eieren en het zoute van de bacon pas erg goed bij elkaar.
    Gebruik je geen gerookte eieren, dan zou je de rooksmaak ook d.m.v. gerookte paprikapoeder toe kunnen voegen. Pas wel op dat het niet gaat overheersen.
Recept van: Lekker en simpel

Zie ook onze andere recepten