Details
Toen ik de post voor deze heerlijke romige preisoep van Erika voorbij zag komen, kreeg ik meteen weer zin in soep. Eigenlijk eet ik het te weinig, voor zover dat kan, maar soep vind ik altijd lekker. Het kan als voorgerecht, hoofdgerecht of lunchgerecht. Een lekkere volle maaltijdsoep of een lekker licht gebonden soepje. Soep is lekker als je ziek bent, vooral zo’n lekkere oma’s groentesoep die je terug doet denken vroeger. En in de zomer is een koude doperwten- of komkommersoep ook een heerlijke optie. Kortom, soep kan altijd.
Ik houd zelf erg van lekkere dikke, romige soepen. Deze romige preisoep viel bij mij dan ook goed in de smaak. Lekker met uitgebakken spekjes en in een mum van tijd op tafel. Eet smakelijk!
Onderstaand mijn versie van het recept. Ik heb hier en daar wat eigen invulling gegeven aan de ingrediënten en hoeveelheden en daardoor ook aan de kooktijd.
IngrediËnten
scheutje olijfolie
1 sjalot
3 preiwitten + een beetje groen
klontje boter
200 gr minikrieltjes
1/2 l kippenbouillon
100 ml room
100 gr spekreepjes
instructies
- Voorbereiding
Snijd de prei in dunne reepjes.
Snipper de sjalot.
Kook alvast een halve liter water.
Verwarm de olie in een pan. - Koken
Fruit de sjalot in de olie.
Doe de prei erbij; houd iets over voor de garnering.
Voeg de krieltjes en bouillon toe.
Breng aan de kook en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes pruttelen. - Spek uitbakken
Bak ondertussen de spekreepjes krokant. - Blenden
Giet de room bij de soep.
Blend het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. - Opdienen
Schep de soep in de kommen.
Garneer met de achtergehouden preiringen en de uitgebakken spek.
Eet smakelijk!
Recept van: Spijs & Reis by Erika