Carrotcake smoothie bowl

door Fleur

Details

Aantal personen

1

Totaal bezig

Invriezen: avond ervoor + 5 min.

Gang

Ontbijt

Het was al weer een tijd geleden dat ik een ontbijtpost had gemaakt. Hoog tijd dus om dat weer eens te doen. Maar wat zal ik maken? Ik heb niet al te veel tijd morgenochtend. Ik scrolde door mijn opgeslagen recepten en kwam toen dit recept voor een carrotcake smoothie bowl tegen die ik in mei 2020 al een keer had opgeslagen, maar nog nooit had gemaakt. Why not?

Wat een zalige traktatie was dit zeg. En dat op een doordeweekse dag, waarop ik weinig tijd en zin heb om lang met mijn ontbijt bezig te zijn. Gelukkig had ik dit keer op tijd gelezen dat je de avond van tevoren een en ander in moest vriezen.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik de hoeveelheden zoals ik deze onderstaand van Betty heb overgenomen zelf niet echt heb afgemeten. Ik heb een zakje voor ijsblokjes vol gegoten en heb die in zijn geheel gebruikt voor 2 bowls. De havermout was ik vergeten mee te blenden, de yoghurt en toppings heb ik naar mijn eigen idee toegevoegd.
Houd je van carrotcake? Dan zou ik deze smoothie bowl zeker eens proberen!

IngrediËnten

 • 150 ml wortelsap (kant-en-klaar)

 • 1 banaan

 • 3 eetlepels havermout (deze was ik vergeten :))

 • 3 medjool dadels, ontpit

 • 1 theelepel vanille-extract

 • snufje kaneel

 • 150 ml (amandel)yoghurt (ik gebruikte Griekse yoghurt)

 • Optioneel: ik garneerde de smoothie bowl met wat krokante muesli met noten en havermout. Je kunt ook wat fijngesneden dadels en walnoten gebruiken of wat je zelf lekker vindt natuurlijk!

instructies

 • Voorbereiding
  Giet de wortelsap in een ijsblokjesvorm.
  Snijd de banaan in plakjes.
  Vries de wortelijsblokjes en de bananenplakjes de avond van tevoren in.
 • Blenden
  Voeg de blokjes wortelsap, banaan, havermout, dadels, het vanille-extract en de kaneel in de blender en maal tot een grove maar dikke, romige smoothie.
  Betty adviseert een ‘crushed ice’ functie te gebruiken bij bevroren producten indien aanwezig. Mijn blender heeft deze niet.
  Omdat de smoothie voor mijn blender iets te dik bleef, voegde ik er wat Griekse yoghurt eraan toe.
 • Serveren
  Schep de smoothie in een kom serveer direct.
  Garneer eventueel met een extra schep yoghurt en voeg toppings toe die jij lekker vindt.
Recept van: Betty's Kitchen

Zie ook onze andere recepten