Mangocurry

door Fleur

Details

Aantal personen

4

Totaal bezig

20 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Origineel

Freshhh

Dit recept ontdekte ik een paar jaar geleden. Ik had mijn eerste opdracht binnen voor het leveren van een groepsdiner. Een vegan groepsdiner. Ik ging op zoek naar een hoofdmaaltijd en kwam uit op dit recept voor een vegan mangocurry. Wat een schot in de roos was dit!

De gasten waren erg enthousiast over hoe smaakvol de curry was. Ik serveerde deze met rijst met doperwtjes en zelfgemaakte naanbroodjes. Sindsdien is dit recept ook bij mij een favoriet geworden. Laatst deed ik er vegetarische wokblokjes bij. Een fijn en makkelijk gerecht om ook voor grotere groepen te maken.

Tip: als je de curry te dun vindt, kan je er tapioca doorheen zeven.

IngredËnten

  • 1 tl kokosolie

  • halve ui

  • 1,5 kopje sperziebonen (ca. 150 gr)

  • 1 middelgrote courgette

  • 1 rode paprika

  • 4 tenen knoflook

  • 2 el rode currypasta

  • 1,5 kopje kokosmelk uit blik (ca. 360 ml)

  • 1 el sojasaus

  • 1 kopje groentebouillon

  • 1 rijpe mango

  • 2 el limoensap

  • verse gember naar smaak

  • Optioneel: cashewnootjes, raita, rijst met doperwtjes, naanbroodjes

instructies

  • Voorbereiding
    Pers de knoflook.
    Snijd alle groentes in blokjes.
    Kook water en maak de bouillon.
  • Curry
    Pak een middelgrote soeppan (ik gebruik een gietijzeren pan) en verhit daarin de kokosolie op een middelhoog vuur.
    Voeg de ui toe en bak al roerend ca. 3 minuten totdat de uit licht goudgeel is.
    Voeg vervolgens de boontjes, courgette en paprika toe en bak deze ca. 2-3 minuten.
    Voeg de knoflook, gember en currypasta toe en bak nog een half minuutje.
    Voeg tot slot de sojasaus, kokosmelk en groentebouillon erbij en breng alles zachtjes aan de kook.
    Zodra het suddert, doe je de mango erbij.
    Je kunt nu ook de rijst opzetten.
    Zet het vuur van de curry laag en laat alles nog 5-8 minuten pruttelen, totdat de mango zo gaar is dat hij uit elkaar valt.
    Zodra de mango gaar is, zet je het vuur uit en doe je er als laatste nog een klein beetje limoensap doorheen.Combineer naar smaak. Top bijvoorbeeld af met gehakte cashewnootjes, maak er rijst met doperwtjes bij of naanbroodjes en raita of voeg eens (vegan) wokblokjes toe.
Recept van: Freshhh

Zie ook onze andere recepten