Dutch Weed Burger met miso en paksoi

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

15 minuten

Gang

Hoofdgerecht

De eerste keer dat ik de Dutch Weed Burger at was op een festival. Dat voelt als een eeuwigheid geleden, zeker nu ik al 2 jaar geen echt festival heb bezocht. Ik kan mij herinneren dat ik dit echt een toevoeging vond aan al het festival eten. Blij verrast was ik dus toen ik de burger incl broodje tegen kwam in de app van crisp.

Yes, de burger is nog net zo lekker als ik mij kan herinneren. Voor een lekker recept ben ik naar de site van Dutch Weed Burger zelf gegaan. Hier vind je veel verschillende recepten. Ik ben gegaan voor dit Aziatisch georiënteerde recept. Een goeie combi met het zeewier als je het mij vraagt!

INGREDIËNTEN

  • Basis
  • 2 Dutch Weed Burgers

  • 2 Weed buns

  • Olijfolie

  • Dressing
  • 1/2 limoen

  • 1 eetlepel miso

  • 1 cm gember (geraspt)

  • 30 ml koolzaadolie

  • 2 stronkjes baby paksoi

  • 1/2 rode ui (in dunne ringen)

  • 2 bosuien (in dunne ringen)

instructies

  • Voorbereiden
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Maak een dressing van limoensap, miso, gember en koolzaadolie.
    Scheur de groene bladen van de paksoi en leg deze apart. Snijd het witte deel van de paksoi in kleine stukjes, snijd de rode ui en bosui in fijne ringen.
    Voeg de gesneden groenten toe aan de dressing. Houd nog wat bosui apart voor de garnering.
  • Bakken
    Bak de broodjes volgens de aanwijzing af in de oven.
    Verhit wat olijfolie in de pan en bak de burgers in 7/8 minuten warm.
  • Opmaken
    Snijd de broodjes door. Zorg er voor dat de groene bladen van de paksoi bedekt zijn met het vloeibare deel van de dressing door ze 1 voor 1 over de bodem van de kom met dressing te halen.
    Leg de blaadjes op het broodje, leg hier vervolgens de burger op. Verdeel het paksoi/ui mengsel over de burgers en maak af met wat bosui.
  • Het eindresultaat
    Tadaaa, burger in the spotlight. Dit is echt een super smakelijke vervanger van de vette hamburger. Heerlijk op de vrijdagavond als je zin hebt in een snack, maar dan wel verantwoord 🙂
Recept van: Dutch Weed Burger

Zie ook onze andere recepten