Ganzenborst met zuurkool carbonara en roseval krieltjes

door Fleur

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen, wat is dit een heerlijk gerecht! Ik kwam dit recept tegen en had zelf nog eendenborstfilet in de vriezer liggen. Dat moet ook kunnen, lijkt me. Ik heb nog wel even naar de poelier gebeld, maar die hadden helaas geen ganzenborst, dus besloot ik dit recept met de eendenborst te maken. Een prima alternatief.

Een mooi gerecht als je net even wat extra’s wilt doen in het weekend of misschien voor de feestdagen. Zonder al te veel moeite; het is zelfs vrij eenvoudig, maar wat een heerlijke smaken bij elkaar.

Details

Aantal personen

2

Totaal bezig

15 + 20 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Origineel

Lidl

Ingredi√čnten

  • 350 g ganzenborst (of eendenborst)

  • 125 g spekreepjes

  • 250 g zuurkool

  • 2 tenen knoflook

  • 125 ml kookroom

  • 100 g Grano Pardano (of Parmezaanse kaas)

  • 7,5 g peterselie

  • 212,5 g krieltjes

  • olijfolie

  • peper en zout

instructies

  • Voorbereiding
    Laat de ganzenborstfilets op kamertemperatuur komen en bestrooi de filets met peper en zout.

    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Snijd de teentjes knoflook fijn.
    Rasp de kaas.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Krieltjes
    Verdeel de aardappeltjes over de bakplaat, besprenkel royaal met olijfolie, peper en zout en bak de aardappelen 20 minuten in de oven gaar.
  • Carbonara
    Giet de kookroom in een pan, voeg de zuurkool toe en kook de zuurkool 20 minuten.
    Bak de spekreepjes zonder olie of boter uit in een koekenpan.
    Hak de tenen knoflook fijn en voeg deze bij de uitgebakken spekjes.
    Voeg de spekjes met de knoflook samen met de geraspte kaas toe aan de zuurkool en meng goed door elkaar.
  • Eendenborst
    Verhit een koekenpan met olijfolie.
    Bak de ganzenborstfilets 6 minuten op de huidkant en 2 minuten aan de andere kant.
    Haal de filets uit de pan en leg ze op een bord onder aluminiumfolie, zodat het vlees kan rusten en mals blijft.
  • Serveren
    Hak de peterselie grof.
    Snijd de eendenborst in plakjes.
    Maak een bedje van de zuurkool.
    Waaier de plakjes borstfilet er aan de ene kant over uit.
    Verdeel de krieltjes aan de andere kant van het zuurkoolbedje.
    Garneer met de peterselie.
Recept van: Lidl

Zie ook onze andere recepten