Entrecote met gegrilde groene asperges en paprikasalsa

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

45 + 15 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Het originele recept is geschreven voor bereiding op de bbq, helaas zitten we nu hartje winter en had ik geen zin om buiten kou te lijden. Geen probleem, want entrecote bakken, paprika en asperges grillen kan ook allemaal binnen gedaan worden. Het vergde alleen iets meer creativiteit dan enkel het recept volgen.

Na het maken van dit recept, heb ik weer helemaal zin in de zomer. Ik kan niet wachten om dit recept daadwerkelijk op de bbq te bereiden. Sinds dit jaar probeer ik ook de groenten die je bij de bbq serveert te bereiden op de bbq. En deze gegrilde paprikasalsa is er zeker 1 die ik ga proberen.

Ingrediƫnten

  • 1 entrecote (300 gram)

  • 12 groene asperges

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1/2 bosje bieslook (optioneel)

  • zout en peper

  • Paprikasalsa
  • 1 rode paprika

  • 2 sjalotten (gesnipperd)

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 1.5 eetlepels sojasaus

instructies

  • Paprika grillen
    Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en smeer in met een beetje olijfolie.
    Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier en schuif in de oven. Laat de paprika nu roosteren tot hij zwart blakert. Bij mij duurde dit 30 minuten.
    Leg de paprikahelften in een kom en dek deze af met aluminiumfolie. Laat ongeveer 15 minuten staan. Haal de paprika uit de kom en pel het velletje van het vlees af.
  • Entrecote sous vide
    Verwarm het sousvide bad tot 49 graden (medium rare). Vacumeer de entrecote en leg deze in het waterbad. Laat hem minimaal 45 minuten garen.
  • Paprikasalsa
    Snijd de sjalot fijn. Snijd de gegrilde paprika in kleine stukjes.
    Verhit 3 eetlepels olijfolie in een sauspan en fruit de sjalot 2/3 minuten. Voeg vervolgens paprika toen en meng.
    Haal de pan van het vuur en voeg de sojasaus toe. Laat nu staan tot serveren.
  • Asperges
    Snijd de konten van de asperges. Verhit een grillpan en vet deze in met olijfolie. Leg de asperges in de pan en grill deze 5/6 minuten zodat ze nog een bite hebben.
    Haal terwijl de asperges grillen de entrecote uit het waterbad. Dep droog en bestrooi met peper en zout. Grill nog kort aan in de grillpan. Dit kan naast de asperges.

    Snijd de entrecote in mooie gelijke plakken.
    Verdeel de asperges over het bord en leg de plakken entrecote hierop. Verdeel wat salsa aan beide kanten van de asperges en serveer de rest in een kommetje.
    Mocht je bieslook gebruiken, snijd deze fijn en verdeel over het vlees.
  • Het eindresultaat
    Dit was echt een feest om te eten. De entrecote is perfect gegaard. De paprikasalsa is lekker zoutig en eet ik vooral samen met de asperges. Dit recept gaat op de bbq lijst, eens kijken of hij dan ook goed lukt.
Recept van: Foodies magazine

Zie ook onze andere recepten