Frambozen ripple cake

door Fleur

Van mijn moeder kreeg ik laatst de oude aardewerk bakvorm waar mijn oma vroeger mee bakte. Ik heb een hoop nostalgische herinneringen aan de vorm, dus was er erg blij mee en wilde er dan ook meteen een lekkere cake in bakken. Het werd de frambozen ripple cake van Miljuschka.

Ik weet niet of het kwam door het feit dat ik verse, in plaats van ontdooide frambozen gebruikte, maar de ripple werd niet echt een ripple maar een uitgezakte glimlach, haha. Verder deed het niks af aan de smaak hoor, was een heerlijk cakeje.

Details

Aantal

1 cake (25 cm)

Totaal bezig

10 + 60 minuten

Gang

Baksel

Origineel

Miljuschka

IngrediËnten

  • 225 g suiker

  • 250 g boter op kamertemperatuur

  • 2 tl sinaasappel- of citroenrasp

  • 3 eieren

  • 300 g zelfrijzend bakmeel

  • 75 ml melk

  • 100 g frambozen diepvries, ontdooid

  • 45 g amandelschaafsel

instructies

  • Voorbereiding
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Bekleed een cakevorm met bakpapier.
    Snijd de boter alvast in stukjes.
    Prak de frambozen tot een grove moes.
  • Beslag maken
    Klop de suiker, boter en de citrusrasp ca. 3 minuten met een mixer tot een bleek en luchtig mengsel.
    Voeg de eieren één voor één toe en klop tussendoor totdat het ei is opgenomen.
    Klop het zelfrijzend bakmeel, gevolgd door de melk erdoorheen.
  • Ripple
    Stort de helft van het beslag in de cakevorm.
    Schep de frambozenmoes over het beslag in de vorm; het hoeft niet al te netjes verdeeld.
    Trek met de lepel achtjes door de frambozenmoes en kerf daarbij ietsjes in het onderliggende beslag voor een ripple-effect. Dit laatste heb ik denk ik niet voldoende gedaan en sorry, ik ben het ook vergeten vast te leggen.
    Schep de rest van het beslag zorgvuldig op en over de frambozenlaag.
  • Bakken
    Verdeel het amandelschaafsel erover.
    Bak de cake ca. 1 uur in het midden van de oven, tot een prikker die je in het midden van de cake steekt er droog uit komt.
    Laat de cake afkoelen op een taartrooster.

    Tip: Je kunt de cake invriezen. Wikkel de cake eerst in vershoudfolie en vervolgens in een laag aluminiumfolie. De cake blijft 2-3 maanden goed.
Recept van: Miljuschka

Zie ook onze andere recepten