Bonenstoof met rookworst

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

25 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Origineel

culinea.nl

De herfst is alweer dik onderweg en ik word nog steeds heel blij van dit rookworstenseizoen. Tegen het eind van september staat de eerste stamppot met rookworst al op tafel en geloof me, dit is zeker niet de laatste. Voor dit recept wilde ik iets anders doen met een rookworst en ging ik op zoek naar recepten met rookworst en bonen.

Dit recept is een combinatie van het recept van culinea en die van Delicious magazine. Gecombineerd zorgen ze voor een lekker gerecht, welke snel op tafel staat. Perfect voor die drukke avond waar vaak het koken erbij inschiet.

Ingrediƫnten

 • 1 rookworst

 • 50 gram chorizo (in kleine blokjes)

 • olijfolie

 • 1/2 ui (gesnipperd)

 • 2 knoflooktenen (fijngesneden)

 • 1/2theelepel gerookte paprikapoeder

 • 2 takjes tijm

 • 1 pastinaak (in kleine blokjes)

 • 1 blik/pot witte bonen in tomatensaus (400 gram)

 • 1/2 blik tomatenblokjes

 • 1/2 eetlepel suiker

 • optioneel: peterselie

instructies

 • Bakken
  Snijd alle ingrediƫnten volgens bovenstaande lijst. Verhit de olijfolie in de koekenpan. Voeg de rookworst en chorizo toe aan en pan en bak voor 3 minuten. Voeg vervolgens de pastinaak, ui, knoflook, paprikapoeder, suiker en tijm toe aan de pan en bak voor 5 minuten.
 • Stoven
  Voeg nu de tomatenblokjes en witte bonen toe en laat dit alles op middelhoog vuur met de deksel op de pan voor 10 minuten stoven. Verdeel het stoofgerecht over de borden en maak af met een plukje peterselie.
 • Het eindresultaat
  In nog geen half uur op tafel en heerlijk voor tijdens een herfstdag. Lekker met de rooksmaak van de paprikapoeder en dat vette van de rookworst en chorizo.
Recept van: combinatie van Delicious Magazine en culinea

Zie ook onze andere recepten