Gegrilde kabeljauw op een bedje van kikkererwten en chorizo

door Fleur

‘Snel & simpel, koken met 5 ingrediënten’ van Ainsley Harriott is een fijn kookboek met leuke gerechtjes voor verschillende gangen. Geen ingewikkelde technieken of lastig verkrijgbare ingrediënten en dus allemaal met slechts 5 ingrediënten.

Eigenlijk schrijft dit recept schelvisfilet voor, maar ik ook koos voor kabeljauw. Ik moet eerlijk zeggen dat wij de portiegrootte wat mager vonden, maar misschien zijn wij grotere eters 😉 Verder was het een prima lichte maaltijd voor een doordeweekse dag.

Details

Aantal personen

2

Totaal bezig

20 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Origineel

Simpel & snel, koken met 5 ingrediënten van Ainsley Harriott

IngrediËnten

  • 2 schelvis-/kabeljauwfilets zonder vel (150 g per stuk)

  • ca. 100 g chorizoworst

  • 1 blik kikkererwten (4oo g)
    (Dit is hier volgens mij een afwijkende inhoud; de pot en het blik die ik in huis had waren 350 g)

  • 1 kleine rode ui

  • 7,5 g koriander

  • Uit de voorraadkast
  • zout en peper

  • 3 el olijfolie extra vierge

instructies

  • Voorbereiding
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Snipper de ui.
    Verwijder het vel van de chorizoworst en snijd de worst in blokjes.
    Hak de koriander grof.
    Laat de erwten uitlekken.
    Verwarm de borden voor.
  • Vis
    Leg de visfilets op een bakplaat met antiaanbaklaag, bestrooi met peper en zout en sprenkel er 1 el olijfolie over.
    Grill de filets 10-12 minuten, tot ze net gaar zijn, maar nog vochtig in het midden.
  • Bakken
    Verhit de olie in een hapjespan.
    Fruit de ui in 3-4 minuten glazig.
    Voeg de chorizo toe en bak enkele minuten mee, tot de uitjes de rode kleur van de worst overnemen.
    Voeg de erwten toe en bak het geheel nog enkele minuten.
    Roer de koriander en de rest van de olie erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveren
    Verdeel het erwtenmengsel over de borden en leg de visfilet er bovenop.
    Garneer met wat koriander.
Recept van: Simpel & snel, koken met 5 ingrediënten van Ainsley Harriott

Zie ook onze andere recepten