Punjabi kip curry met naan

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

45 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Ik ben een groot van het tv programma Masterchef Australia. Ik word enorm geïnspireerd door de mooie gerechten die daar worden gecreëerd. Een van de kandidaten van dit jaar is Kiswhar en zij maakt prachtige curries. Tijd voor mij om ook weer eens een curry te maken.

Trek je kruiden en specerijenkast maar open voor deze curry, want lekker gekruid is hij zeker. Ik vond het zelf niet een hele natte curry, waardoor hij perfect is om met naan te eten. Benieuwd hoe je zelf naan maakt, Fleur legt het uit in dit recept.

Ingrediënten

 • 35 ml lijnzaadolie

 • 1/2 kaneelstok

 • 1 kardemompeul

 • 2 kruidnagels

 • 1 gedroogd laurierblad

 • 1/2 theelepel korianderzaad (geplet)

 • 125 gram ui (fijngesneden)

 • 1/2 eetlepel gember (fijngesneden)

 • 1/2 theelepel knoflookpasta

 • 1/2 theelepel chilipoeder

 • 1/4 theelepel kurkuma

 • 1/2 eetlepel gemalen koriander

 • 1/2 theelepel garam masala

 • 75 gram tomatenblokjes uit blik

 • 6/8 kipkluifjes (of 300 gr kippendijen)

 • 25 gram volle yoghurt

 • 1 eetlepel verse koriander (fijngesneden)

 • naan

instructies

 • Fruiten
  Snijd de ui fijn.
  Gebruik een pan met een dikke bodem en verwarm de olie op middelhoog vuur. Voeg het kaneelstokje, kardemom, kruidnagel, laurier en gekneusde korianderzaadjes toe aan de pan. Wacht tot deze beginnen te “knetteren”. Voeg vervolgens de ui toen en bak deze in 5-7 minuten zacht en bruin.
 • Kip toevoegen
  Voeg de gember en knoflookpasta toen aan de pan en bak een paar minuten mee. Voeg vervolgens de chilipoeder, kurkuma, gemalen koriander, garam masala en tomatenblokjes toe aan de pan. Verhit dit voor 4/5 minuten onder regelmatig roeren. Bakt de inhoud aan? Voeg dan wat water toe.
  Op een bepaald moment zie je de olie aan de randen van de curry staan, dit is het moment om de kip toe te voegen.
  Roer de kip goed door het mengsel en laat 4 minuten koken.
  Klop de yoghurt licht op met een garde en voeg toe aan de pan. Doe de deksel op de pan en laat voor 15 minuten zachtjes stoven.
 • Het eindresultaat
  Schep de curry op het bord en maak af met wat verse korianderblaadjes.
  Laat je niet misleiden door de foto. Deze curry is echt heerlijk! Lekker kruidig en de kip is goed mals geworden. Dit recept komt uit het boek Around the table en is echt perfect om te delen met gasten.
Recept van: Great British chefs

Zie ook onze andere recepten