Naanbroodjes

door Fleur

Details

Aantal

4 stuks

Totaal bezig

10 + 10 minuten

Gang

Bijgerecht

Ik ben over het algemeen niet echt van de ingewikkelde technieken. Ik vind het vooral leuk om alles wat je kant-en-klaar kunt kopen, zelf te maken. Zo ook naanbroodjes. Sinds ik ze eenmaal zelf een keer had gemaakt, heb ik ze nooit meer kant-en-klaar gekocht.

Met maar 3 ingrediënten (en kruiden naar keuze) heb je de naantjes zo gemaakt. Ik kneed het geheel met mijn handen. Het deeg blijft bij mij altijd lekker plakkerig, maar geen zorgen, het komt goed.

IngrediËnten

  • Naan
  • 200 g zelfrijzend bakmeel (200 g bloem + 5,5 g bakpoeder)

  • 150 g volle yoghurt (ik gebruik Griekse yoghurt 2%)

  • 3,5 g zout

  • Kruidenolie
  • 50 ml olijfolie

  • 1 teentje knoflook

  • 2 tl za’atar (of andere kruiden naar wens)

  • peper en zout

instructies

  • Voorbereiding
    Pers het teentje knoflook.
  • Deeg
    Meng het zelfrijzend bakmeel met de yoghurt en het zout en kneed een soepel deeg. Ik voeg ook al wat kruiden aan het deeg toe.
    Het deeg is goed als het lekker elastisch en iets plakkerig aanvoelt.
    Verdeel het deeg in 4 gelijke stuken.
    Rol ieder stuk uit op een met olie ingevet keukenblad of op een bakpapier, maar omdat mijn deeg erg plakkerig blijft, smeer ik het bakpapier wel in met olie. Dit laatste doe ik ook met het bakpapier dat ik op het deeg leg om het stuk vervolgens uit te rollen.

    Laat in de tussentijd een grillpan goed heet worden. Hoe heter hoe beter.
  • Kruidenolie
    Maak de kruidenolie door de olijfolie te mengen met de knoflook en de kruidenmix.
    Breng het extra op smaak met peper en zout.
  • Bakken
    Bestrijk het lapje met de kruidenolie en leg in de hete grillpan.
    Bestrijk ook de andere kant met de kruidenolie.
    Bak de naanbroodjes in ca. 2 tot 3 minuten per kant goudbruin.

    De naantjes zijn het lekkkerst om direct op te eten.
    Je kunt ze ook invriezen, al heb ik dit zelf nog nooit gedaan.
Recept van: Uit Paulines Keuken

Zie ook onze andere recepten

Laat een bericht achter