Gezonde kapsalon met kalkoenfilet

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

25 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Soms heb ik gewoon zin in een vette hap. Maar laten we eerlijk zijn, 9 van de 10 keer is zo’n vette hap uiteindelijk een stuk minder bevredigend dan gedacht. Wil je nou het idee van een vette hap, maar toch gezond en heel lekker. Probeer dan deze gezonde kapsalon.

Dit is echt een topper voor een rustige vrijdagavond waarbij je lekker met het bord op schoot naar de tv kijkt :). Ik gebruikte de airfryer voor lekkere krulfrieten, maar met een gewone friteuse of friet uit de oven blijft dit gerecht een topper. Helemaal lekker vind ik de toevoeging van srirachasaus, zo’n lekkere pittige smaak die in je mond blijft hangen.

Ingrediƫnten

 • Kalkoenshoarma
 • 300 gram kalkoenfilet in reepjes (kip kan ook)

 • 2 theelepels shoarmakruiden

 • 50 gram geraspte (pittige) kaas

 • Olijfolie

 • Knoflooksaus
 • 75 gram Griekse yoghurt

 • 2 tenen knoflook (geperst)

 • 1 theelepel limoensap

 • Overig
 • 280 gram friet (ik gebruikte supreme twisters van Lamb Weston)

 • 8 cherrytomaatjes (gehalveerd)

 • 50 gram ijsbergsla

 • optioneel: srirachasaus

Directions

 • Kalkoen kruiden en saus maken
  Doe de kalkoenreepjes in een kom en voeg 1/2 eetlepel en de shoarmakruiden toe aan de kom. Meng goed en zet apart.
  Doe ik een andere kom de Griekse yoghurt, knoflook en limoensap en meng door elkaar.
 • Bakken
  Bereid de frietjes volgens de aanwijzing op de verpakking. Houd er rekening mee dat je voor het bereiden van de shoarma met kaas ongeveer 8 minuten bezig bent.
  Verhit een scheut olijfolie in de pan en voeg de reepjes kalkoenfilet toe. Bak deze in 6/7 minuten rondom bruin en gaar. Strooi aan het eind de kaas over de shoarma en bak nog 1 minuut mee, zodat de kaas lekker gesmolten is.
  Verdeel de frietjes over 2 borden. Verdeel over de friet de shoarmareepjes. Maak het bord naar eigen inzicht af. Ik deed dit door eerst ijsbergsla op het vlees te leggen en hier volgens de knoflooksaus en tomaatjes over te verdelen. Ik zorgde voor wat extra pit door srirachasaus over het bord te druppelen.
 • Het eindresultaat
  Het eindresultaat ziet er misschien niet super aantrekkelijk uit, maar lekker is het zeker!

Zie ook onze andere recepten