Oosterse vega wokschotel

door Fleur

Details

Aantal personen

2

Totaal bezig

20 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Origineel

Beaufood

Wij proberen op onze manier een beetje bewust om te gaan met wat we eten. Dit doen we onder andere door zo veel mogelijk biologische ingrediënten te gebruiken, maar ook door een paar keer per week geen vlees of vist te eten. Soms heb ik het zelfs niet eens in de gaten als ik voor de week recepten verzamel en er zo maar twee of drie recepten zonder vlees of vis bij zitten.

Ik heb vaak ook niet de behoefte om vleesvervangers in te zetten. Dit keer deed ik dat echter wel, omdat ik nog oosterse vegetarische wokblokjes (uit de bonus) had liggen. Dit is een heerlijk smaakvol wokgerecht, waarbij de kastanjechampignons een prima vervanger zijn voor een stukje vlees, maar de vega wokblokjes erbij vonden wij ook erg lekker :p

IngrediËnten

  • 250 g kastanjechampignons

  • 200 g doperwten (diepvries)

  • 200 g boontjes (diepvries)

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • een flinke scheut ketjap manis

  • 1 tl sambal manis (of 2 als je hem wat pittiger wilt)

  • scheutje sojasaus

  • 1 el honing

  • rijst voor 2 personen (ongeveer 200/250 gram)

  • olie om in te bakken

  • Optioneel: een handje noten en een hand rozijnen voor door de rijst

  • Optioneel: vegetarische oosterse wokblokjes

instructies

  • Voorbereiding
    Maak de champignons schoon en halveer ze.
    Snijd de boontjes eventueel in stukjes.
    Snipper de ui.
    Pers de teentjes knoflook.
  • Rijst
    Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
    Als de rijst klaar is kun je er eventueel een handje nootjes en/of rozijnen doorheen scheppen.
  • Wokken
    Verwarm de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui even aan.
    Voeg na een minuut de champignons toe en bak nog drie minuten mee.
    Voeg de ketjap, sambal, sojasaus en honing toe samen met de knoflook, boontjes en doperwten. Schep alles goed door elkaar en laat op een laag vuur een paar minuutjes pruttelen.
    Proef tussendoor en voeg eventueel naar smaak nog wat soja, sambal of honing toevoegen.
  • En voilà
    Schep de rijst en het groentemengsel op en eet smakelijk!
Recept van: Beaufood

Zie ook onze andere recepten