Warme vijgen met geitenkaas en honing

door Fleur

Details

Aantal personen

2

Totaal bezig

5 + 6 minuten

Gang

Voorgerecht | Borrel

Origineel

Allerhande

Ik word altijd enthousiast als ik weer verse vijgen in de winkel zie liggen. De zachte, zoete vruchtjes met de prachtige kleur van binnen zijn altijd weer een feestje op je bord. Het maakt niet uit hoe je ze eet of combineert. Dit keer koos ik voor de klassieke combinatie met geitenkaas en honing, een gegarandeerd succes.

De Allerhande classificeert dit gerechtje als een nagerecht, wat uiteraard kan; maar ik vind het persoonlijk meer iets als voorgerecht of als een hapje bij de borrel. Hoe dan ook, het is een ideaal gerechtje. Geen moeilijke fratsen, geen lange bereidingstijd, maar wél een plaatje en een heerlijk hapje.

Ingrediënten

  • 1-2 vijgen per persoon

  • Geitenkaas naar wens (Allerhande schrijft 100 g Bettine Blanc geitenkaas 45+ voor)

  • 1/2 takje rozemarijn

  • 2 el vloeibare honing

  • 1/2 tl balsamicoazijn

  • 1 tl olijfolie extra vierge

instructies

  • Voorbereiding
    Verwarm de oven voor op 225 °C.
    Snijd de vijgen kruiselings in, druk ze iets open en zet ze in een ovenschaal.
    Verkruimel de geitenkaas of snijd deze in stukjes.
    Snijd de rozemarijn fijn.
    Verdeel de geitenkaas en rozemarijn over de vijgen.
  • Roosteren
    Zet de ovenschaal op het rooster in het midden van de oven en rooster de vijgen in ca. 6 minuten goudbruin.
  • Serveren
    Verdeel de vijgen over de bordjes.
    Schenk de honing van binnen naar buiten in een dun straaltje over de vijgen en op het bord.
    Roer de azijn en olie door elkaar en druppel de dressing op het bord.
    Enjoy!
Recept van: Allerhande

Zie ook onze andere recepten