Carrot cake koekjes

door Fleur

Details

Aantal

16 koekjes

Totaal bezig

20 + 20 minuten

Gang

Snack

Origineel

Brenda Kookt

Ik had nog wortels over van de stoofpot van vorige week en wilde daar een zoetig snackje mee maken. Geen worteltaart, want dat vond ik te veel werk. Overigens heb ik ook wel eens een wortel mug cake gemaakt, wat ook best lekker is en snel klaar, maar dit keer werden het de wortelkoekjes van Brenda Kookt.

Een leuk recept, niet te veel werk, snel klaar én ook nog eens lekker. Ik probeer wel eens vaker gezonde koekjes uit, maar vaak vind ik die de plank toch een beetje mis slaan. Zonder al te hoge verwachtingen ging ik aan de slag. Hoewel het beslag nog best nat was en ik al rekening hield met een teleurstelling; werden de koekjes mooi bruin en stevig én smaken ook nog eens heel lekker! (De koekjes blijven zacht!)

Ingrediënten

 • 35 g geraspte kokos

 • 7 kleine wortels, 1 grote winterwortel of 1,5 normale winterwortel

 • 75 g honing

 • 60 g amandelmeel (ik maalde blanke amandelen fijn tot meel)

 • 2 eieren

 • 1 tl kaneel (ik gebruikte koek- en speculaaskruiden)

 • 1 tl vanille extract

instructies

 • Voorbereiding
  Verwarm de oven voor op 180 graden.
  Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  Rasp de wortel fijn.
 • Beslag
  Meng de wortel met de kokos, honing, amandelmeel, eieren, kaneel en vanille extract.
  Roer het goed door elkaar.
 • Koekjes maken
  Maak balletjes van het beslag (het blijft vrij nat) en druk het op de bakplaat een beetje plat.
  Bak de koekjes in ca. 15-20 minuten in de oven.
Recept van: Brenda Kookt

Zie ook onze andere recepten