Orzo met aubergine, spinazie en gemarineerde feta

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

35 minuten

Gang

Diner

Het fijne aan de recepten in Delicious magazine vind ik dat je direct ziet hoeveel calorieën je binnen krijgt. Zo na de zomer is het voor mij altijd tijd voor een aantal balansweken om de weegschaal ook weer blij te maken. Dit recept bevat 583 kcal, perfect voor een gezonde gebalanceerde maaltijd.

Jeetje, wat is dit lekker. Ik ben normaal geen fan van aubergine, maar in dit gerecht is het echt een lekkere toevoeging. De ontdekking in dit gerecht is wel de gemarineerde feta, echt een smaakexplosie bij elke hap. Wat helemaal mooi is, is dat de feta echt binnen 15 minuten op smaak gebracht is. Die ga ik onthouden voor in andere gerechten en salades.

Ingrediënten

  • Gemarineerde feta
  • 100 gram feta

  • 1 eetlepels extra vierge olijfolie

  • rasp van 1/2 citroen

  • korianderzaad

  • 1/2 rode peper

  • 3 takjes tijm

  • Orzo
  • 100 gram orzo

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 aubergine (in blokjes van 1 cm)

  • 200 gram spinazie

  • 1 teen knoflook (fijngesneden)

  • 50 gram kalamata olijven (in ringen)

  • 1 theelepel paprikapoeder

instructies

  • Gemarineerde feta maken
    Snijd de feta in kleine blokjes en leg in een schaal. Schenk over de fetablokjes 1 eetlepel olijfolie en rasp een halve citroen over de feta.
    Doe het korianderzaad in de vijzel en vijzel fijn, snijd de rode peper in kleine stukjes en ris de blaadjes van de tijm. Voeg deze ingrediënten ook toe aan de schaal met fetablokjes en meng door elkaar.
    Zet de schaal nu afgedekt in de koelkast voor minimaal 15 minuten.
  • Orzo bereiden
    Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de aubergine in kleine blokjes van 1-2 cm, de olijven in dunne ringen en de knoflook fijn.
    Verhit olijfolie in de pan en bak de aubergine blokjes in 8 minuten bruin. Haal ze vervolgens uit de pan en houd apart.
    Voeg de spinazie toe aan de pan en laat deze slinken. Voeg vervolgens de knoflook toe en laat dit nog 2 minuten meebakken.
    Voeg nu de orzo, aubergine en olijven toe aan de pan en meng goed. Breng het geheel op smaak met paprikapoeder en peper en zout.
  • Het eindresultaat
    Verdeel de orzo over 2 borden en verdeel hier de feta over. Het is echt een heerlijk vegetarisch recept. De feta heeft een extra dimensie aan het eten en de aubergine lijkt bijna vlezig. Dit is echt een topgerecht voor zowel de vegetarische als de balanseter.
Recept van: Delicious Magazine

Zie ook onze andere recepten