Courgette pasta uit de oven

door Fleur

Details

Aantal personen

2

Totaal bezig

10+20

Gang

Hoofdgerecht

Pasta en ovenrecepten zijn voor mij 2 favorieten en samen een perfecte combinatie, zeker voor een doordeweekse dag. Dit recept met verse groentepasta is snel, lekker makkelijk en niet al te zwaar. Én het schijnt ook zandloperproof te zijn.

In dit recept gebruik je courgettespaghetti. Dat is natuurlijk vrij gemakkelijk te maken met een spiralizer of keukenmachine, maar ook heel makkelijk kant-en-klaar te kopen in de supermarkt. Dit laatste deed ik 🙂

Ingrediënten

  • 1 pak courgette spaghetti à 400 gr

  • 1 rode paprika

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1/2 rode peper (had ik niet, dus ik gebruikte gemalen chilipeper)

  • ca. 250 ml passatan (gezeefde tomatensaus)

  • 1 bol buffelmozzarella

  • Parmezaanse kaas naar wens

  • Handje verse basilicum

  • 1 tl oregano

  • peper en zout

  • oregano

instructies

  • Voorbereiding
    Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180 graden.
    Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper fijn. Naar wens kun je de zaadjes van de rode peper al dan niet verwijderen. Ik had geen rode peper in huis, dus maalde ik chilipeper.
    Snijd de paprika in blokjes.
  • Saus
    Verhit wat olie en fruit hierin de ui en knoflook met de (chili)peper aan.
    Voeg de paprikablokjes toe en bak deze mee.
    Voeg vervolgens de passata toe.
    Breng de saus op smaak met oregano en peper en zout.
    Voeg de courgettepasta toe en meng het geheel goed door.
  • Oven
    Giet alles in een ovenschaal.
    Snijd de mozzeralla in plakken en verdeel dit over de pasta.
    Bestrooi het rijkelijk met Parmezaanse kaas.
    Bak de ovenpasta in 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
    De courgettepasta is klaar als de mozzarella is gesmolten.
    Garneer de pasta met wat verse basilicum en serveer meteen.
Recept van: Uit Paulines Keuken

Zie ook onze andere recepten