Prei-doperwten soep met spekjes

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

25 minuten

Gang

Lunch

Origineel

Allerhande

Vlak voor de vakantie wil ik altijd mijn koelkast zo leeg mogelijk krijgen. Deze soep bestaat uit de restjes in de koelkast en is geïnspireerd op het recept van de Allerhande. Het is een snelle, eenvoudige soep die gewoon lekker is.

Ik heb wat ingrediënten gewijzigd uit het oorspronkelijke recept om de koelkast zo leeg mogelijk te krijgen. De feta is vervangen voor mozzarella en voor de zoutige smaak heb ik wat uitgebakken spek toegevoegd. Stukje brood erbij en er staat een smaakvolle lunch in nog geen 30 minuten op tafel.

INGREDIËNTEN

  • Soep
  • 400 ml water

  • 1 blokje groentebouillon

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 150 gram prei (in dunne ringen)

  • 180 gram diepvries doperwten

  • 8 gram verse basilicum

  • Toppings
  • 1/2 bol mozzarella

  • 4 plakken spek

instructies

  • Voorbereiden
    Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de plakken spek knapperig. Laat de spek uitlekken op een keukenpapiertje. Is hij een beetje afgekoeld, snijd hem dan in kleine stukjes.
    Snijd intussen de prei in ringen en de mozzarella en basilicum in kleine stukjes.
  • Soep maken
    Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de prei 2 minuten. Voeg vervolgens 400 ml water toe en verkruimel het bouillonblokje. Laat dit 5 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
    Voeg na 5 minuten de doperwten en basilicum toe en kook nogmaals 2 minuten.
    Haal de pan van het vuur en pureer de soep fijn.
    Om de soep af te maken verdeel je de mozzarella en spek over de soep.
  • Het eindresultaat
    Wauw, deze soep is zo groen. Heel mooi om te zien en vooral in contrast met de witte mozzarella en het rode spek.
    Dit soepje is perfect voor een gezonde lunch of om te serveren tijdens een brunch met verschillende gerechtjes.
Recept van: Allerhande

Zie ook onze andere recepten