Kippendij met kappertjes-roomsaus

door Fleur

Details

Aantal

2

Totaal bezig

35 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Dit recept kwam ik een tijdje geleden tegen op het Instagram account van thefeedfeed. Ik had het opgeslagen met het idee het later eens te maken en bedacht van de week om weer eens even te scrollen tussen al die lekkere food posts om wat inspiratie voor de week op te doen. Het water liep me in de mond bij het zien van de foto van dit gerecht, dus gingen de ingrediënten op het boodschappenlijstje.

Omg, wat vonden Erik en ik dit een super geslaagde maaltijd. Wat een heerlijke smaken en zeker een nieuwe favoriet van ons 🙂
Ik gebruikte voor dit gerecht kippendijfilet in plaats van kipfilet, omdat ik kippendij wat smaakvoller vind. Butter Be Ready serveerde de kip met aardappelpuree, maar ik ging voor de variant met pasta en koos hierbij voor tagliatelle. Wij vonden dit een perfecte combinatie.

Let op: de kip moet eerst minimaal 20 minuten marineren!

Ingrediënten

  • 4 kippendijfilets

  • versgemalen peper en zout

  • knoflookpoeder

  • gerookte paprika

  • 4 el ongezouten boter

  • 1 grote sjalot

  • 4 tenen knoflook

  • 125 ml droge witte wijn

  • 1 citroen

  • 125 ml slagroom (maar ik gebruikte uiteindelijk bijna 250 ml)

  • 2 el kappertjes non-pareil

  • 1 el dille

  • 250 gr verse tagliatelle

instructies

  • Voorbereiding
    Kip marineren
    Kruid de kippendijfilets met peper, zout, knoflookpoeder en gerookte paprikapoeder en laat dit minimaal 20 minuten intrekken.

    Sjalot en knoflook
    Snijd de sjalot en knoflook fijn.
  • Kip
    Smelt de boter in een grote gietijzeren braadpan op middelhoog vuur en voeg de kip toe zodra de boter gesmolten is.
    Braad de kip in ca. 5 minuten per kant gaar.
    Leg de kip daarna op bord en dek af met folie.
  • Pasta
    Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Sjalot, knoflook en wijn
    Voeg de fijngesneden sjalot toe en bak ca. 1-2 minuten totdat de ui glazig wordt.
    Voeg dan de knoflook toe en bak ca. 1 minuut tot de knoflook.
    Blus de pan af met de wijn.
    Schraap eventueel met een houten lepel de aangekoekte stukjes op de bodem los.
    Zet het vuur op de laagste stand en raps de citroenschil boven de pan en knijp de citroen uit. Ik gebruikte een halve citroen en dat was in dit geval precies genoeg.
    Roer het mengsel om en laat het nog 2 minuten koken.
  • Saus inkoken
    Giet de slagroom erbij en roer goed door elkaar.
    Laat de saus ca. 2-3 minuten lichtjes koken. Ik heb meer slagroom (bijna 250 ml in totaal) toegevoegd en wat langer laten koken, omdat ik de saus nog te dun vond.
    Voeg de kappertjes toe en roer door de saus.
    Doe op het laatst de kip nog even terug in de pan en schep de saus over de kip.
  • Serveer
    Verdeel de pasta over de borden.
    Leg de kip er bovenop en schep de saus er overheen.
    Garneer met dille en eet smakelijk!
Recept van: Butter Be Ready

Zie ook onze andere recepten