Courgette plaattaart zonder bladerdeeg

door Saskia

Details

Aantal personen

2/3

Totale tijd

15 + 45 minuten

Gang

Lunch

Origineel

Dikke koppen

Het recept voor deze zucchini slices kwam ik op Instagram tegen. Kennelijk is dit hele populaire snack in Australië en ik begrijp wel waarom. Je krijgt echt een berg groenten binnen en het smaakt nog goed ook.

Yes, voor dit recept mocht in de mandoline weer uit de kast trekken. Ik word er heel blij van als ik op een eenvoudige manier groenten kan raspen en voor dit recept ging het echt als een zonnetje. Heb je geen mandoline, dan kan het ook met een andere rasp of je snijdt de courgette en wortel heel fijn julienne. Wij aten dit gerecht voor de lunch, maar hij kan ook perfect gebruikt worden voor tijdens een brunch of picknick.

INGREDIËNTEN

 • 1.5 courgettes

 • 1/2 prei

 • 75 gram wortel

 • 1/2 rode ui

 • 100 gram gerookte spekblokjes

 • 65 gram zachte geitenkaas

 • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas

 • 75 gram zelfrijzend bakmeel

 • 1 theelepel chiliflakes

 • 2 grote eieren

instructies

 • Raspen en snijden
  Halveer de courgettes in de lengte en verwijder de zaadlijst. Rasp de wortel en courgette en zet apart in een kom.
  Snijd de prei en ui fijn. Kluts in een aparte kom de eieren.
 • Bakken
  Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een kleine ovenschaal (bijv 18 x 13 of 15 x 15 cm), leg hier een bakpapier in en vet het bakpapier in met boter.
  Verhit de koekenpan en bak de spekjes aan. Voeg na ongeveer 5 minuten de prei en ui toe. Bak dit nogmaals 5 minuten. Haal de pan van het vuur.
 • Samenvoegen
  Pak een grote kom en voeg alle ingrediënten samen. Mix goed door elkaar en giet in de ovenschaal. Schuif de ovenschaal in de oven en bak in 40 minuten bruin. Controleer of de vulling gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze schoon eruit komt, dan is de inhoud gaar.
 • Het eindresultaat
  Ik denk dat die van mij nog iets langer had gemoeten, hij is nu wel lekker smeuïg maar minder goed te snijden. Dit is echt een leuk recept om eens te proberen. Een soort van quiche maar dan zonder bladerdeeg.
Recept van: Dikke koppen

Zie ook onze andere recepten