Frisse haringsalade

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

15 minuten

Gang

Lunch, bijgerecht

Origineel

Allerhande

Wat houd ik toch van haring. Met de hele familie (incl aanhang ;)) kijken we altijd uit naar de Hollandse nieuwe. Er zijn weinig tradities binnen de familie, maar de nieuwe haring wordt altijd gegeten met wit brood en aardbeien. Nu hoor ik je denken, haring en aardbeien..? Nee, deze eten we niet gelijk op. Eerst een witte (tijger)boterham met haring en daarna een met aardbeien. Echt het proberen waard.

Voor dit recept ben ik dus afgeweken van deze traditie. De Hollandse nieuwe is ondertussen alweer een maandje in het land, dus was het tijd voor iets anders. Deze haringsalade kan je als salade of (zoals ik) op een broodje eten. Lekker fris met het appeltje en de mierikswortelcrème.

INGREDIËNTEN

  • Salade
  • 3 Hollandse nieuwe (haring)

  • 1 middel hard gekookt ei (optioneel)

  • 1 frisse appel (bijv granny smith)

  • 1 sjalot (gesnipperd)

  • 1 augurk (in kleine stukjes)

  • 1 theelepel mierikswortelcrème

  • beetje dille

  • Brood
  • Dikke sneden brood

instructies

  • Voorbereiden
    Snijd de haring, augurk en sjalot fijn en doe in een kom.
    Voeg aan de kom mierikswortelcrème en dille toe en meng goed.

    Eet je een ei erbij? Kook dan het ei middel hard. Dit kan op verschillende manieren, die vind je hier.
  • Opdienen
    Snijd 4 dikke plakken brood en leg op twee borden.
    Snijd dunne plakjes van de ongeschilde appel. Ik deed dit op de mandoline, maar je kan dit ook gewoon met een mesje doen.
    Beleg de boterhammen met de appel en verdeel de salade over de boterhammen.

    Optioneel: Maak af door het ei over de salade te verdelen.
  • Het eindresultaat
    Dit een lekkere voedzame lunch. Ik wist altijd al dat ze in Amsterdam haring met ui en zuur aten. En dan is echt heel lekker. Dit is een goed frisse salade met een lekkere crunch door de appel.
Recept van: Allerhande

Zie ook onze andere recepten