Granaatappelsalsa

door Fleur

Details

Aantal

2

Totaal bezig

15 + 60

Gang

Bijgerecht

Wat vond ik deze kleurrijke salsa er heerlijk uit zien. Ik vind granaatappelpitjes een leuk ingrediënt. Eerder maakte ik al eens een lekker couscousgerecht met granaatappelpitjes, pompoen, cranberries, peterselie en feta. Dit recept zal ik nog wel eens posten, maar deze granaatappelsalsa is ook echt een lekker kleur- en smaakvol bijgerechtje.

Ik vond dit receptje via het insta account van @cleaneatguide. Het is een lekker licht en fris bijgerechtje, dat eigenlijk nog een uurtje in de koelkast moet staan voor serveren, dat is bij mij niet gelukt, maar ik kan me voorstellen dat het dan lekker nóg iets frisser smaakt.

Ingredienten

 • granaatsappelpitjes van een halve granaatappel (ik gebruikte de 100 gr verpakking van Albert Heijn)

 • 1/2 rode ui

 • 2 grote Roma tomaten

 • 2 jalapeño pepers (ik gebruikt 4-5 pepers uit een potje)

 • 1/2 kopje peterselie

 • sap van een 1/2 limoen

 • zout en peper

instructies

 • Snijden en samenvoegen
  Snijd de tomaten (inclusief zaadjes) in kleine stukjes.
  Snipper de rode ui.
  Snijd de peper fijn.
  Snijd de peterselie fijn.
  Voeg alles bij elkaar.
 • Limoensap en koelen
  Pers de limoen boven de salsa uit en zet het minimaal 1 uur in de koelkast.
 • Klaar is Kees
Recept van: Clean Food Crush

Zie ook onze andere recepten