Salie-walnoten pasta met zalm

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

25 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Dit recept staat in de zomermaanden geregeld bij ons op tafel. In onze tuin staat namelijk een enorme salie-plant en daar heb je flink wat van nodig voor dit recept. Het blijft leuk, kruiden uit eigen tuin gebruiken.

Dit recept is oorspronkelijk van Ottolenghi, verrassend genoeg is het er 1 waar de ingrediƫntenlijst redelijk kort is. Dit is ook weleens ander bij Yotam :). Als extraatje voegen wij altijd verse zalmfilet toe. Dit is niet nodig, dus wil je een keer voor vega gaan dan kan je dit eenvoudig weglaten.

INGREDIƋNTEN

  • Salieboter
  • 4 eetlepels fijngehakte salieblaadjes (ongeveer 16 blaadjes)

  • 30 gram roomboter

  • 3 eetlepels slagroom

  • rasp van 1 citroen

  • Pasta
  • 40 gram walnoten

  • 150 gram verse pasta (tagliatelle, spaghetti, linguine)

  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

  • 175 gram verse zalmfilet

  • 1 eetlepel citroensap

  • optioneel: verse peterselie

instructies

  • Walnoten roosteren
    Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg de walnoten op een vel bakpapier en rooster 15 minuten in de oven. Laat afkoelen en hak in grove stukken.
  • Salieboter maken
    Hak de salie fijn en kook alvast water voor de pasta.
    Smelt de roomboter in een steelpannetje. Als de boter gesmolten is, voeg de salie toe. Zet op middelhoog en roer rustig tot de boter bruin wordt.
    Voeg nu de slagroom en citroenrasp toe. Zorg ervoor dat het geheel zachtjes verwarmt, maar niet kookt. Als het gaat koken, bestaat namelijk de kans dat de slagroom gaat schiften.
    Voeg tot slot wat versgemalen peper toe en zet het pannetje apart.
  • Pasta
    Zorg dat het water voor de pasta kookt en voeg de pasta toe. Kook volgens de omschrijving gaar.
    Snijdt ondertussen de zalmfilet in stukken.
    Als de pasta gaar is, giet deze af en bewaar wat kookvocht.
    Verhit de salieboter kort en voeg 1 a 2 eetlepels kookvocht toe. Giet de saus bij de pasta en voeg ook de geraspte kaas toe. Meng alles goed zodat de salieboter goed over de pasta verdeeld is en de Parmezaanse kaas gesmolten is.
    Voeg nu de stukken zalm en citroensap toe en roer zodat je de zalm licht ziet garen door de warmte van de pasta.
    Verdeel de pasta over de borden en maak af met de walnoten en peterselie.
  • Het eindresultaat
    Het eindresultaat is een heerlijke fris-romige pasta met knapperige walnoten en zachte zalm. Ik kan zo gelukkig worden van eenvoudige recepten die zoveel smaakt geven. Dit is echt een heerlijke zomerpasta.

Recept van: Onze Franse keuken

Zie ook onze andere recepten