Pastasalade met gegrilde aubergine en rauwe ham

door Fleur

Details

Aantal

2

Totaal bezig

20 minuten

Gang

Lunch of Hoofdgerecht

Deze pastasalade kwam onlangs voorbij in mijn Google feed. Nu ben ik voor pasta sowieso altíjd te porren, maar de foto van dit gerechtje sprak mij meteen erg aan. En met maar 5 ingrediënten en zo’n 20 minuutjes bereidingstijd ben je ook nog eens zo klaar.

Ik maakte de versie met rauwe ham, maar voor een vega versie kan je de ham ook vervangen voor zongedroogde tomaatjes. Lijkt me ook erg smaakvol.
Het is een lichte maaltijd, dus kan ook prima worden gegeten voor de lunch. Als avondmaaltijd vond ik het zelf wat aan de lichte kant. Voordeel is dan weer dat je nog ruimte over hebt voor een lekker toetje :p

Ingrediënten

  • 150 g fusilli tricolore (ik gebruikte zelf penne, omdat ik deze nog in de kast had)

  • 3 el groene pesto

  • 1/2 aubergine

  • 50 g spinazie

  • 5 plakken rauwe ham (of zongedroogde tomaatjes voor een vega versie)

  • Optioneel: Parmezaanse kaas

instructies

  • Pasta
    Kook de fusilli volgens de aanwijzing op de verpakking.
    Bewaar een half kopje van het pastawater.
  • Aubergine
    Snijd ondertussen de aubergine in plakjes.
    Verhit een scheutje olie in een grillpan en gril de aubergine ca. 2 minuten aan iedere kant.
    Breng op smaak met peper en zout.
  • Pesto en spinazie
    Meng de fusilli met de pesto en het pastawater en breng op smaak met peper en zout.
    Meng vervolgens de spinazie door de pasta.
  • Opscheppen
    Schep de pasta in twee diepe borden.
    Leg de plakjes gegrilde aubergine erop.
    Snijd de rauwe ham in stukjes en verdeel deze over de borden.
Recept van: CHICKSLOVEFOOD

Zie ook onze andere recepten