Ciabatta met perzik, pistache en parmaham

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

15 minuten

Gang

Lunch, Brunch

De zon liet zich vorige week goed zien, dus was het tijd voor een zomerse lunch. Op Instagram kwam ik een reel tegen waar dit heerlijke broodje in werd gemaakt. Het originele recept is zonder parmaham, maar dit had ik toch nog in de koelkast liggen.

De toevoeging van de parmaham was een schot in de roos. Hierdoor kreeg het broodje een hartige toevoeging tussen al het zoete en romige van de perzik en burrata. Dit broodje staat binnen een kwartiertje op tafel en is echt verrassend lekker. Leuk om een keer je lunchdate mee te verrassen.

INGREDIËNTEN

  • Perzik/pistache mengsel
  • 2 (wilde perzikken)

  • handje basilicumblaadjes

  • 40 gram pistachenoten (zonder schil)

  • 1 theelepel citroensap

  • Broodje
  • 1 ciabatta

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 bol burrata

  • 2 plakken parmaham

instructies

  • Perziksalade maken
    Snijd de perzik in stukken, hak de pistachenoten grof en snijd de basilicum fijn. Doe deze ingrediënten bij elkaar, voeg de citroen sap toe en meng goed. Zet de kom apart.
  • Broodje voorbereiden
    Snijd grote stukken van de ciabatta en halveer deze. Smeer de binnenkant van de ciabatta in met olijfolie en verwarm de koekenpan op hoog vuur.
    Leg de ciabatta’s met de binnenkant in de warme koekenpan en grill bruin in ongeveer 3 minuten.
    Smeer de ciabatta in met burrata en beleg met de parmaham.
    Verdeel tot slot de perziksalade over de broodjes.
  • Het eindresultaat
    Dit is echt zomer op een broodje! De pistachenoten zorgen voor de lekkere bite en de perzik voor een frisse smaak. Echt een leuk broodje voor wat afwisseling tijdens de lunch.
Recept van: Justine Snacks

Zie ook onze andere recepten