Broodpudding met appel

door Fleur

Details

Aantal

4

Totaal bezig

15 + 40

Gang

Ontbijt

Wat doe je op een maandagochtend als je vrij bent en nog een heel witbrood overhebt van de haringparty? Ik koos ervoor om deze broodpudding te maken. Appels liggen hier altijd op de fruitschaal en toevallig vond Erik deze ook niet zo lekker, dus kan ik ze mooi verwerken in deze pudding.

Oh, wat is dit lekker! Ik was even bang dat mijn pudding te vochtig zou zijn. Bij het opscheppen zat er nog een klein laagje vocht in de schaal. Toch even gegoogeld of ik misschien iets verkeerd had gedaan of de pudding te kort in de oven had laten staan, maar ik denk dat het zo prima was, want je leest juist dat je het brood goed vochtig moet houden en er eventueel nog wat extra melk bij moet schenken als het brood al het vocht vroegtijdig al heeft opgenomen.
Mocht je hier andere ideeĆ«n over of tips voor hebben, laat het ons gerust weten šŸ™‚

Ingrediƫnten

  • 6 sneetjes (oud) wit brood, zonder korst (ik gebruikte tijgerwit)

  • 2 eieren

  • 60 gr suiker

  • 500 ml melk (ik heb altijd een pak houdbare melk in de kast staan voor dit soort gevallen)

  • 1 grote appel, in plakjes

  • 4 el rozijnen, geweld in water

  • 1 tl kaneel

  • Boter om in te vetten

instructies

  • Voorbereiding
    Wel de rozijntjes.
    Verwarm de oven op 180 graden.
    Vet een ovenschaal in met boter.
  • Brood
    Snijd de korsten van het brood.
    Halveer de sneetjes in de lengte.
  • Appel
    Snijd de appel in plakjes. Ik gebruikte hier een mandoline voor.
  • Mengsel maken
    Klop de eieren met de melk en suiker los. Ik voegde hier ook een drupje vanille-aroma aan toe.
  • Opbouwen
    Leg de sneetjes brood om en om met schijfjes appel dakpansgewijs in de ovenschaal.
    Verdeel het ei-melk mengsel er overheen en strooi de gewelde rozijnen en kaneel er overheen.
  • Bakken
    Zet de schaal 40 minuten in de oven.
    Als het erg donker wordt, kan je de schaal afdekken met aluminiumfolie.
    De broodpudding is het lekkerst als hij nog een beetje warm is.
Recept van: Leuke Recepten

Zie ook onze andere recepten