Hummusbowl

door Fleur

Details

Aantal

2

Totaal bezig

30 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Wat had ik zin om deze hummusbowl te maken. Ik had het helemaal bedacht: ik zou zelf hummus en falafel maken om er toch iets extra’s van te maken. Ik had extra veel kikkererwten in huis gehaald, omdat dit de basis is van zowel de bowl, de hummus, als de falafel.

Maar het liep allemaal net even iets anders. We waren ‘s middags op het terras beland en hadden ‘s avonds niet heel veel zin meer om nog te koken. Toch wilde ik perse deze hummusbowl maken, om toch nog even iets gezonds naar te werken, maar het werd wel de eenvoudige uitvoering, met kant-en-klare hummus en falafel en desalniettemin hebben we beiden erg genoten van deze smaakvolle bowl.

Ingredi√čnten

  • 400 g kikkererwten

  • 1 (spelt)pita (ik gebruikte 2 kleine pita’s)

  • 1 aubergine

  • 10 falafels

  • 50 g veldsla

  • 4 el hummus

  • olijfolie

  • peper en zout

instructies

  • Voorbereiding
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Kikkererwten en pita’s
    Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de kikkererwten erover.
    Besprenkel ze met wat olie, peper en zout en rooster ze 20 minuten in de oven.

    Knip ondertussen de pitabroodjes doormidden en knip iedere helft in driehoekjes.
    Besprenkel met wat olie, peper en zout en leg ze na 10 minuten op de bakplaat erbij.
  • Aubergine
    Snijd ondertussen de aubergine in plakken en besprenkel ze met wat olie, peper en zout.
    Gril ze in een grillpan in zo’n 5-6 minuten aan beide kanten gaar.
  • Falafel
    Verhit wat olie in een koekenpan en bak de falafel in ca. 4 minuten rondom bruin.
  • Voeg alles bij elkaar
    Neem twee borden/kommen en vul ze met de veldsla, gegrilde aubergine, falafel, kikkererwten, de pita’s en maak af met de hummus. Ik knipte er nog wat peterselie overheen.
Recept van: Chickslovefood

Zie ook onze andere recepten