Mango-komkommer salade met kip

door Saskia

Details

Aantal personen

1

Totale tijd

20 minuten

Gang

Lunch

Origineel

Yazio

De afgelopen weken stonden in het teken van heerlijke BBQ’s en terrasjes met vrienden en familie. De weegschaal is na zo’n periode vaak iets minder vriendelijk en daar moet dan wat aan gebeuren. Tijd voor een balansweek.

Om mijn calorie-inname bij te houden gebruik ik de app van Yazio. Hier kan ik eenvoudig ingrediënten invoeren en hij synchroniseert met mijn horloge waardoor ik ook direct zie wat ik heb verbrand. In deze app kwam ik het recept voor deze salade tegen. Simpel, snel en slank. Perfect voor de balansweek.

INGREDIËNTEN

  • Kip + Marinade
  • 1 eetlepel sojasaus

  • 1/2 theelepel chilipoeder

  • 1/2 theelepel paprikapoeder

  • 100 gram kippendij

  • Olijfolie

  • Salade
  • 60 gram mango (in stukjes)

  • 150 gram komkommer (in halve plakjes)

  • 1/2 sjalot (in halve ringen)

  • Dressing
  • 1 theelepel citroensap

  • 1 theelepel water

  • Peper

instructies

  • Marineren en snijden
    Voeg de ingrediënten voor de marinade samen in een kom en meng. Leg de kippendij in de marinade laat 10 minuten marineren.
    Snijd terwijl de kip marineert de komkommer, mango en sjalot.
  • Samenvoegen en bakken
    Als de kip minimaal 10 minuten in de marinade heeft gelegen, kan hij gebakken worden. Verhit olijfolie in de pan en bak de kip (inclusief de marinade) gaar.
    Meng voor de dressing citroensap, water en peper. Voeg de dressing, mango, komkommer en sjalot toe aan een kom en meng goed.
    Snijd de kip in reepjes en leg op de salade.
  • Het eindresultaat
    Deze salade is echt snel en slank en past perfect bij de warme temperaturen. De frisse smaak van de komkommer en mango en het zout/zoete van de soja is een goeie combi. Echt een tip voor een makkelijke lunch.
Recept van: Yazio

Zie ook onze andere recepten