Zomerse kabeljauw met spaghetti

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

40 + 10 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Origineel

Allerhande

De zon laat zich de afgelopen dagen goed zien, dus had ik zin in een zomers gerecht. Mijn exacte zoekterm in Google was dan ook zomerse kabeljauw en ik kon uiteraard niet om dit recept heen.

Eigenlijk maak je 2 losse gerechten die je op het eind samen op een bord presenteert. Gerecht 1 is de pasta met tomatensaus en gerecht 2 in de kabeljauw met olijven en cherrytomaten. De 2 gerechten passen erg goed bij elkaar. Ik heb de saus iets eerder gemaakt zodat we na het sporten iets sneller klaar zouden zijn met koken 🙂

INGREDIËNTEN

  • Pastasaus
  • 1 blik gepelde tomaten

  • 15 gram basilicum (fijngesneden)

  • 1 sjalot (gesnipperd)

  • 1/2 teen knoflook (snipper een hele, de andere helft gebruik je voor de vis)

  • 1/2 theelepel chilipoeder

  • Pastapakketje
  • 125 gram verse spaghetti

  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

  • 2 eetlepels verse pesto

  • Vis
  • 2 kabeljauwhaasjes

  • 50 gram zwarte olijven (ongesneden)

  • 125 gram cherrytomaten (in kwarten)

  • 50 ml witte wijn

  • 1/2 teen knoflook (gesnipperd)

  • 15 gram peterselie (fijngesneden)

  • 1/2 eetlepel kappertjes (ongesneden)

  • 1/2 theelepel gedroogde oregano

  • Overig
  • Olijfolie

  • Peper en zout

instructies

  • Pastasaus maken
    Pureer de volledige inhoud van het blik gepelde tomaten en zet apart. Verhit wat olie in de pan en fruit de gesnipperde ui en fijngesneden knoflook 2 minuten, voeg vervolgens de tomatensaus en basilicum toe. Laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg op het eind naar smaak peper, zout en chilipoeder toe.
  • Pastapakketje maken
    Bereid de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Zorg er voor dat de pasta iets harder is dan normaal. Hij gaart namelijk nog na in de oven.
    Voeg de spaghetti toe aan de saus in de pan en meng dit goed.
    Bedek een ovenschaal met aluminiumfolie en schep hier de spaghetti met saus in. Verdeel de pesto over de inhoud en rasp de Parmezaanse kaas hierover heen.
  • Vis bereiden
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Zorg dat alle ingrediënten voor de vis gesneden zijn. Verhit olijfolie in een hittebestendige koekenpan. Fruit de knoflook voor 2 minuten op laag vuur. Leg de kabeljauw in de pan en bak deze 1 minuut per kant.
    Voeg de cherrytomaten, olijven en kappertjes toe en laat dit alles 2 minuten op laag vuur meebakken.
    Haal de vis uit de pan en leg deze apart. Voeg de witte wijn toe aan de pan en laat dit inkoken. Leg de vis terug in de pan en verdeel de inhoud van de pan om en over de vis. Bestrooi de vis met peterselie en oregano.
  • In de oven
    Sluit het folie over de spaghetti en zet zowel de ovenschaal met spaghetti als de koekenpan met vis in de oven. Laat dit nog 7 minuten garen in de oven.
    Verdeel de de spaghetti en de vis over de borden. Eet smakelijk!
  • Het eindresultaat
    Dit was verrassend lekker. Ik had de hele tijd het idee dat ik 2 losse gerecht aan het maken was. En vroeg me af of de smaken wel zouden passen. Maar dit is echt een leuk en lekker gerecht. Zeker omdat het weer eens wat anders is dan de gebruikelijke vis of pasta gerechten.
Recept van: Allerhande

Zie ook onze andere recepten