Makkelijk kaas-knoflookbrood

door Fleur

Details

Aantal

4

Totaal bezig

5+20

Gang

Bijgerecht

Vorig weekend gingen we barbecueën bij vrienden. Wij namen de couscoussalade mee; zij hadden dit recept voor een gemakkelijk kaas-knoflookbrood in huis gehaald. Het recept is eigenlijk voor in de oven, maar op de barbecue kan het natuurlijk ook.

Wij maakten plakjes brood in plaats van het brood te halveren, lees meer: meer beleg bij iedere hap 😀 Ook zijn we wat uitgeschoten met de hoeveelheid knoflook, maar hé, kan je echt te veel knoflook gebruiken…

IngrediËnten

  • 1 knapperig wit vloerbrood (wij gebruikten een Turkse pide)

  • 1 kop geraspte harde mozzarella

  • 1/3 kop Parmezaanse kaas naar wens (wij gebruikten flakes)

  • 6 el ongezouten boter

  • 1 tl verse peterselie (ook hier waren we niet te zuinig )

  • 1 teen knoflook (wij gebruikten er 4)

instructies

  • Voorbereiding
    Laat de boter zacht worden.
    Kneus de knoflook met een vijzel.
    Hak vervolgens de verse peterselie fijn.
    Snijd het brood in de lengte door midden of snijd er net als wij deden plakken van.
  • Boter
    Voeg de knoflook en fijngehakte peterselie toe aan de boter. Roer de knoflook en peterselie door totdat het een egaal mengsel is. Houd wat peterselie apart voor de garnering.
  • Smeren
    Smeer het botermengsel op het brood.
  • Op de barbecue
    Wij legden de besmeerde plakjes brood op de barbecue en roosterden deze een paar minuutjes.
    Vervolgens bestrooiden we de plakjes brood met het kaasmengsel en lieten de kaas goed smelten.
  • Garneren
    Zodra de kaas goed gesmolten is, haal je het brood van de barbecue en strooi je er nog wat peterselie overheen.
    Enjoy!
Recept van: The Tortilla Channel

Zie ook onze andere recepten