Aardappel-andijvie salade met mosterd-parmezaan dressing

door Saskia

Details

Aantal personen

2/4

Totale tijd

35 minuten

Gang

Hoofdgerecht /bijgerecht

Terug van vakantie met de nodige vakantiekilo’s eraan had ik besloten gezondere te gaan eten. Koen haalde enorme radijzen uit de tuin en op de voorkant van de nieuwe Delicious stond een foto van deze salade MET radijs. Voor mij was het duidelijk, dit recept staat op het menu! Helemaal mooi, er zitten volgens het recept maar 460 kcal in portie. Een goeie start leek mij.

Ik maakte dit recept als hoofdgerecht en om heel eerlijk te zijn, vind ik hem daar iets te saai voor. Elke hap smaakt hetzelfde en na de halve kom was ik er eigenlijk wel klaar mee. Nu denk je misschien, waarom post je hem dan? Nou, deze salade leent zich goed als bijgerecht bij een BBQ, lekker bij een stukje vlees of vis. Mocht je hem nou toch als hoofdgerecht maken, probeer dan iets van een zoute bite (bijv. spekjes) er aan toe te voegen. Dat maakt hem al iets spannender.

INGREDIËNTEN

  • 400 gram kriel (gehalveerd)

  • Dressing
  • 25 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

  • 3 el mayonaise

  • 1 eetlepel grove mosterd

  • Sap van 1/2 citroen

  • Schil van 1/4 gekonfijte citroen (ik gebruikte een verse citroen)

  • Salade
  • 20 gram bladpeterselie (fijngesneden)

  • 300 gram andijvie (grof gesneden)

  • 50 gram radijsjes (in dunne plakjes)

  • 15 gram Parmezaanse kaas (in schilfers)

instructies

  • Kriel koken
    Halveer de kriel en kook ze 15-20 minuten in licht gezouten water. Giet vervolgens af en laat ze een beetje afkoelen.
  • Dressing maken
    Voeg de ingrediënten voor de dressing bij elkaar en meng goed. Voeg naar smaak peper en zout toe. Het wordt een dikke dressing.
  • Salade maken
    Rasp de radijsjes. Heb je een mandoline, gebruik deze dan. Zo krijg de de perfecte dunne plakjes.
    Doe de andijvie, peterselie en radijs in een kom.
  • Samenvoegen
    Voeg de krieltjes en de dressing toe aan de kom met andijvie en schep alles goed om. Eet je de salade als bijgerecht, laat hem dan in de kom en verdeel de Parmezaan snippers over de salade. Eet je hem als hoofdgerecht, verdeel hem dan over de borden en verdeel hier de Parmezaan snippers over de borden.
  • Het eindresultaat
    Wel lekker is wat ik zou zeggen over deze salade. Zoals aangegeven in de intro, veel beter als bijgerecht dan als hoofdgerecht. We kregen in ieder geval wel onze portie groenten binnen 🙂
Recept van: Delicious Magazine editie van juni 2021

Zie ook onze andere recepten