Couscoussalade met sinaasappel

door Fleur

Details

Aantal

4

Totaal bezig

10+20

Gang

Bijgerecht

Origineel

Allerhande

Al enkele jaren is dit toch wel één van mijn favoriete salades bij voor bij de barbecue. Het is weer eens wat anders en met niet al te veel werk heb je zo een bak vol voor zo’n 8 personen.

De knoflook gebakken met kaneel en komijnzaad en de toevoeging van munt en rozijntjes geven deze salade een echte mediterrane smaak. Geheid een succes.

IngrediËnten

  • 200 g couscous

  • 300 ml water

  • 75 g rozijnen

  • 2 (pers)sinaasappels

  • 75 ml olijfolie

  • 50 g pijnboompitten

  • 3 tenen knoflook

  • 1/2 tl kaneel

  • 1/4 tl gemalen komijnzaad

instructies

  • Wellen
    Schep de couscous en rozijnen in een kom door elkaar.
    Schenk het water erbij en laat de couscous en rozijnen ca. 10 minuten wellen.
  • Sinaasappels
    Rasp de schil van 1 (ik deed van allebei) sinaasappels en pers ze uit.
  • Pijnboompitten
    Verhit 1,5 el olie en bak de pijnboompitten goudbruin en schep ze op en bord.
  • Knoflook
    Verhit opnieuw wat olie in de pan als er niks over is van de pijnboompitten (bij mij het geval) en bk de knoflook even met het kaneel en de komijn.
  • Dressing
    Klop de dressing van de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, de rest van de olie en het knoflookmengsel.
  • Mixen
    Maak het couscousmengsel met een vork los en schep de dressing erdoor.
    Breng goed op smaak met (peper en) zout.
    Laat de couscoussalade minstens een half uur bij kamertemperatuur staan.
  • Munt
    Snijd de munt fijn.
  • Couscous
    Schep de couscoussalade luchtig om en schep de pijnboompitten en munt erdoor.
Recept van: Allerhande

Zie ook onze andere recepten