Komkommersoep met rauwe ham

door Fleur

Details

Aantal

2

Totaal bezig

25 minuten

Gang

Lunch, Voorgerecht

Origineel

Allerhande

Het was zaterdag rond lunchtijd. Ik had nog een komkommer liggen en trek in een soepje, dus wat doe je dan; een recept zoeken voor komkommersoep.

En met dit recept kon ik toevallig meteen de overgebleven koriander en seranoham opmaken. Ik had nog nooit komkommersoep op, maar wat was dit een ontzettend lekker soepje!

Ingrediënten

  • 1 komkommer

  • 1 sjalot

  • 10 g ongezouten roomboter

  • 1/2 tablet kippenbouillon

  • 250 ml water

  • 2 plakjes rauwe ham

  • 2 takjes verse koriander

  • 65 ml crème fraiche

  • Peper en zout

Instructies

  • Voorbereiding
    Was de komkommer en dep droog.
    Snijd 12 dunne plakjes (voor de garnering).
    Schil de rest van de komkommer en halveer in de lengte
    Schraap de zaadjes eruit en snijd de komkommers in blokjes.
    Snipper de sjalotjes.
    Verhit boter in een pan en bak de sjalotjes ca. 2 minuten.
    Bak de komkommerblokjes kort mee.
  • Bouillon
    Verkruimel de bouillon erboven en schenk het water in de pan.
    Breng aan de kook en kook de komkommer zachtjes in ca. 10 minuten.
  • Ham en koriander
    Snijd intussen de ham in reepjes en de koriander fijn.
  • Soep
    Pureer de soep met een staafmixer (of keukenmachine) en roer de crème fraîche erdoor.
    Verwarm de soep opnieuw en breng op smaak met peper en zout.
    Verdeel de soep over de borden.
    Verdeel de plakjes komkommer, hamreepjes en koriander erover.
Recept van: Allerhande

Zie ook onze andere recepten