Snelle bolognese

door Fleur

Details

Aantal

2

Totaal bezig

30 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Wat zullen we vanavond eten? Niet alleen ik ben gek op pasta, ook voor Erik is het zijn standaard antwoord op de vraag wat zullen we eten. Lasagne en bolognese, daar is hij gek op. En toen kwam in de loop van de dag, hoe toevallig, dit recept voor een snelle bolognese in mijn feed. Ik stuurde het door naar Erik, maar die was bepaald niet zo enthousiast als ik. Toch besloot ik het te maken.

En met succes, wat is dit lekker! Ook Erik moest toegeven dat dit echt een verrassend lekker maaltje was. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet echt vond lijken op een bolognese, maar de smaakexplosie vond ik echt top.
De uienchutney kon ik in de winkel niet vinden, dus ik gebruikte in plaats hiervan gekarameliseerde uien. Ik ben in dit recept wel wat uitgeschoten met de verhoudingen aan ingrediënten, maar vond het lekker zoals ik het heb gemaakt, dus dit heb ik ook aangehouden in onderstaande beschrijving.

Ingrediënten

 • 2 el olijfolie

 • 300 g rundergehakt

 • 50 g tomatenpuree

 • 4 tenen knoflook

 • 2 gekarameliseerde uien (of 4 el uienchutney of -marmelade)

 • 2 el sojasaus

 • 400 g linzen blik afgespoeld en uitgelekt

 • 100 g lasagnevellen

 • 250 g kerstomaatjes gemengd

 • basilicumblaadjes

 • Parmezaanse kaas

Instructies

 • Gekarameliseerde uien
  Wanneer je geen uienchutney of -marmelade hebt, kan je net als ik gekarameliseerde uien maken.
  Ik gebruikte hiervoor 2 uien, gesneden in halve ringen. Olie verwarmen in een pan en uien even kort aanbakken. Vervolgens bruine suiker, balsamicoazijn, water, peper en zout toevoegen en aan de kook brengen en ca. 45 minuten op laag vuur laten pruttelen.
  Mijn tijdsplanning/voorbereiding was niet echt top, waardoor het bij mij eigenlijk te kort heeft opgestaan.
 • Borden voorverwarmen
  Verwarm de borden voor om te voorkomen dat de lasagnevellen meteen afkoelen.
 • Knoflook
  Snijd de knoflook fijn.
 • Gehakt
  Verhit olie in een hapjespan en bak het gehakt op hoog vuur in ca. 3 minuten bruin.
  Voeg de tomatenpuree en knoflook toe en laat nog ca. 2 minuten pruttelen.
  Voeg de gekarameliseerde uien, sojasaus, linzen, 300 ml water en zout en peper naar smaak toe. Laat de saus ca. 12 minuten inkoken op middelhoog vuur.
 • Lasagne
  Kook in de tussentijd de lasagnevellen in gezouten water in ca. 8 minuten beetgaar en giet af.
 • Opbouwen
  Leg 2 lasagnevellen op een bord en bedek met een deel van de bolognesesaus en de tomaatjes. Verdeel vervolgens de rest van de lasagnevellen, saus en tomaten erover.
  Garneer met basilicum en rasp er Parmezaanse kaas overheen.
Recept van: Delicious Magazine

Zie ook onze andere recepten