Sperziebonensalade met feta en pijnboompitten

door Fleur

Details

Aantal

2

Totaal bezig

25 minuten

Gang

Bijgerecht

Origineel

Culy

Een tijdje geleden had ik nog sperziebonen in de koelkast liggen zonder directe bestemming. Ik bedacht eens te zoeken naar een recept om er een salade van te maken. Wat een uitvinding, deze salade met feta en pijnboompitten!

Ik heb het inmiddels al 3 keer gemaakt. Je kunt er ook lekker mee variëren. Probeer bijvoorbeeld eens geitenkaas in plaats van feta, amandelen in plaats van pijnboompitten, maak een lekkere frisse dressing met olijfolie en citroensap of snijd er eens een bosuitje doorheen.

Ingrediënten

  • 200 g sperziebonen

  • 75 g feta

  • 30 g pijnboompitten

  • Optioneel: basilicum of bosuitjes

  • Dressing
  • 1 el citroensap

  • 1,5 el olijfolie

  • Zout en peper

Instructies

  • Sperziebonen
    Kook of stoom de sperziebonen.
    Ik stoom ze in de stoomoven in ca. 12 minuten op 100 graden.
    Spoel de bonen vervolgens af met koud water om ze meteen af te laten koelen.
  • Pijnboompitten
    Rooster in de tussentijd de pijnboompitten.
  • Feta en basilicum
    Snijd in de tussentijd de feta in blokjes en de basilicum fijn.
  • Dressing
    Je kunt een dressing maken van citroensap en olijfolie of alleen olijfolie gebruiken en op smaak brengen met peper en zout. Maar net wat je lekker vindt.
  • Mengen
    Meng de basilicum (en dressing) door de afgekoelde sperziebonen.
    Strooi de feta en de pijnboompitten er overheen.
Receptidee van: Culy

Zie ook onze andere recepten