Minestronesoep

door Fleur

Details

Aantal

2

Totaal bezig

25 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Wat een heerlijke, goedgevulde soep is deze, bomvol groente en een beetje pasta. Ik gebruikte hier orechiette voor, mooie kleine pastaschelpjes, maar je kunt hier natuurlijk ook een ander soort voor gebruiken.

Het fijne aan een gerecht als deze is dat je naar wens kunt variëren met ingrediënten. Afhankelijk van de tijd van het jaar kan je de op dat moment verkrijgbare seizoensgroenten gebruiken of je gooit gewoon al je groenterestjes erin 🙂

Ingrediënten

  • 1 ui

  • 1 teen knoflook

  • 1 el olijfolie

  • 150 g rundergehakt

  • 1 courgette

  • 1 aubergine

  • 250 ml passata

  • 250 ml bouillon

  • 10 kerstomaatjes

  • 2 el balsamicoazijn

  • Verse basilicum en tijm

  • Peper en zout




Instructies

  • Voorbereiding
    Snipper de ui en snijd de knoflook in plakjes.
    Snijd de basilicum fijn.
  • Fruiten en bakken
    Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook voor 5 minuten op laag vuur aan.
    Doe het gehakt erbij en bak dit 4 minuten mee.
    Snijd in de tussentijd de courgette en aubergine in blokjes van 1 centimeter en doe in de pan en bak voor nog eens 4 minuten mee.
  • Koken
    Halveer de trostomaatjes en voeg samen met de passata, de bouillon en de pasta toe.
    Breng aan de kook, draai het vuur weer laag en kook in ca. 10 minuten totdat de pasta gaar is.
  • Op smaak brengen
    Breng de soep op smaak met zout, peper en de balsamicoazijn.
    Serveer met verse basilicum, tijm en boerenbrood.
Recept van: Uit Pauline's Keuken

Zie ook onze andere recepten