No knead jalapeño-cheddarbrood uit de kamado

door Saskia

Details

Aantal personen

4

Totale tijd

10u + 75 minuten

Gang

Bijgerecht

Origineel

Ohmyfoodness

Dit recept stond al een tijdje om mijn to-do lijstje. Hoe mooi zou het zijn als je zonder te kneden een lekker brood kan maken. Helemaal lekker omdat ik de combinatie van jalapeño en cheddar heerlijk vind. Ik gebruik deze combi ook op een broodje tuna melt.

Dit recept moet je maken! Ik zal niet snel zeggen dat je iets moet, maar wat is dit een tof recept. Wij hebben sinds kort een grill guru en ik houd er van dingen uit te proberen. Dus had ik bedacht dit brood niet in de oven, maar in de kamado te garen. Experiment geslaagd kan ik wel zeggen. Het brood ik lekker gegaard in de kamado en goed pittig door de jalapeño.

INGREDIËNTEN

 • 200 gram bloem

 • 3/4 theelepel zout

 • 1/2 theelepel gist

 • 150 ml lauwwarm water

 • 30 ml olijfolie

 • 75 gram cheddar (in kleine stukjes of geraspt)

 • 1 of 2 eetlepel jalapeño (fijngehakt)

 • 1 lente-ui (in ringetjes)

instructies

 • Deeg maken
  Zorg dat je alle ingrediënten uit bovenstaande lijst klaar hebt staan. Voeg de bloem toe aan een kom en meng hierdoor het zout en de gist. Als dit alles is vermengd, voeg de overige ingrediënten toe en roer goed door met een houten lepel.
  Dek de kom af met een theedoek en zet op een warme plek. Laat dit minimaal 8 uur rijzen.
 • Bakken
  Maak het deeg los uit de kom en leg het op een bakpapier. Doe het bakpapier terug in de kom en bedek de inhoud weer met de theedoek. Laat dit nog 30 minuten staan.
  Zet de gietijzeren pan in de oven of kamado en verwarm deze mee tot 200 graden.
  Laat het bakpapier in de gietijzeren pan zakken en doe de deksel op de pan. Laat dit 30 minuten Het brood is nu klaar om uit de pan gehaald te worden.
 • Het eindresultaat
  Ik ben helemaal gelukkig als het brood uit de kamado komt. Tijdens het bakken rook je al de broodgeur en nu het brood er zo uit ziet, YES. Nog beter, het is onwijs lekker. Perfect voor bij de bbq of de borrel. Het doet me een beetje denken aan een focaccia.
Recept van: Ohmyfoodness

Zie ook onze andere recepten