Makreelsalade met appel en avocado

door Fleur

Details

Aantal

2

Totaal bezig

20 minuten

Gang

Voor-/Hoofdgerecht

Een favoriet hier in huis tijdens de lente/zomer is deze lekkere makreelsalade. Binnen een mum van tijd klaar, gezond, lekker fris en niet al te zwaar. Een lekker gerechtje voor de lunch, maar wij eten het ook regelmatig als avondeten.

Ik voeg zelf ook altijd een gekookt eitje aan het recept toe en voor de dressing gebruik ik citroensap in plaats van witte wijnazijn.

IngrediƋnten

  • ca. 180 g gerookte makreel

  • 1 avocado

  • 1 appel

  • ca. 100 g veldsla (avondeten)

  • 2 eitjes

  • Dressing
  • 2 el olijfolie (extra vierge)

  • sap van 1 citroen

  • peper en zout

instructies

  • Ei
    Kook de eitjes net hard.
  • Makreel
    Verwijder de huid van de makreel en pluk de makreel in stukjes.
    Controleer op graatjes.
  • Avocado en appel
    Snijd de avocado en de appel in stukjes.
  • Dressing
    Meng de olijfolie en citroensap en breng op smaak met peper en zout.
  • Borden klaarmaken
    Verdeel de sla over de borden.
    Verdeel de appel, avocado en makreel over de sla.
    Pel het ei, snijd in stukjes en voeg toe.
    Besprenkel de dressing over de salade.
    Eet smakelijk!
Recept van: Voedzaam & Snel

Zie ook onze andere recepten