Romige spaghetti met rivierkreeftjes en zeekraal

door Fleur

Details

Aantal

2

Totaal bezig

25 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Ik ben gek op pasta. Niet gek dus dat de kleurrijke foto op het Instagram account van Spijs & Reis by Erika meteen mijn aandacht trok. Romige spagetthi met rivierkreeftjes en zeekraal, hmm, wat een bijzondere combinatie. Een fantastisch lekker gerecht, aldus Erika.

Nou, ik sluit me hier volledig bij aan! Wat een verrassing! Mooie kleuren, een verrassende combinatie van ingredi├źnten, maar bovenal, smaakgenot tot en met ­čśÇ
De omschrijving geeft niet aan voor hoeveel personen het recept is, maar ik maakte het voor 2 personen. Met uitzondering van de rivierkreeftjes heb ik de voorgeschreven hoeveelheden hiervoor aangehouden.

Ingredi├źnten

  • ca. 200 g spaghetti (ik weet niet exact hoeveel ik zelf gebruik, ik meet het af in zon ring)

  • 100 g rivierkreeftjes

  • 200 ml slagroom

  • 150 ml witte droge wijn

  • 1/2 tablet tuinkruidenbouillon (oeps, ik deed een hele)

  • 2 flinke tenen knoflook

  • 1 flinke sjalot

  • basilicum (naar wens)

  • peterselie (naar wens)

  • zeekraal (naar wens)

  • aardappelzetmeel (indien nodig)

  • zout en peper

instructies

  • Voorbereiding
    Snijd de knoflook fijn en snipper de sjalot.
  • Pasta
    Kook de pasta volgens de verpakking.
  • Saus
    Maak de saus door de knoflook en de sjalot aan te fruiten.
    Voeg de room en het bouillonblokje toe.
    Laat wat inkoken.
    Voeg wat aardappelzetmeel toe (eerst even aanmaken) als de saus te dun blijft.
    Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg naar smaak basilicum en peterselie (eerst even fijn snijden) toe.
    Voeg nu de rivierkreeftjes toe en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Samenvoegen
    Giet de pasta af en voeg de romige saus toe.
    Garneer met extra basilicum en zeekraal.
    Geniet!
Recept van: Spijs & Reis by Erika

Zie ook onze andere recepten