Soufflé met kabeljauw

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

10 + 25 minuten

Gang

Lunch

Een soufflé maken vind ik altijd spannend. Het is altijd maar hopen dat hij in de oven omhoog komt en niet direct inzakt zodra je de oven open doet. De druk voor dit recept lag iets minder hoog omdat ik hem voor de lunch maakte en dus geen groot gezelschap wilde imponeren 🙂

Een soufflé kan je vullen met verschillende ingrediënten. Ik zag in de supermarkt een mooi stukje kabeljauw liggen en dit leek me perfect als vulling voor deze soufflé. De rest van de vulling bestond uit restjes in mijn koelkast, is die ook weer wat leger. De soufflé at ik lekker met een dikke snede brood en een glas melk. Soms kan lunchen toch heerlijk eenvoudig zijn.

INGREDIËNTEN

 • Vulling
 • 130 gram kabeljauw (in stukjes gesneden)

 • 1/2 kleine ui (fijn gesnipperd)

 • 1/2 teentje knoflook (fijngesneden)

 • Peper en zout

 • Souffle
 • 2 grote eieren

 • Scheutje slagroom

 • 1 lente-ui (in ringen)

 • 3 cherrytomaten (in kleine stukjes gesneden)

 • Geraspte kaas

instructies

 • Voorbereiden
  Snijd alle ingrediënten volgens de instructie in de ingrediëntenlijst en verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Kabeljauw bakken
  Fruit de ui en de knoflook aan in de pan. Na een minuut of 4 zijn deze glazig en kunnen de kabeljauwstukjes erbij. Voeg naar eigen voorkeur peper en zout toe. Bak de kabeljauw nog 2/3 minuten in de pan totdat deze een beetje gegaard is. De rest van de garing vindt plaats in de oven.

  Terwijl de kabeljauw bakt, kan het eimengsel voorbereid worden. Voeg de eieren toe aan een kom en doe hier een scheutje slagroom bij. Meng dit goed door elkaar.

 • Bakjes vullen en bakken
  Vet de bakjes in met olijfolie. Voeg eerst de gebakken kabeljauw en ui toe aan de bakjes. Verdeel vervolgens de tomaatjes en lente-ui over de 2 bakjes. Giet het eieren mengsel hier overheen en bestrooi beide bakjes met wat geraspte kaas.
  De bakjes gaan vervolgens voor 25 minuten in de oven.
 • Het eindresultaat
  Yes, het eierenmengsel is mooi gerezen. Deze foto is gemaakt net nadat de bakjes uit de oven kwamen. Normaliter maak ik eierengerechten met spek of ham. De kabeljauw was een aangename verrassing in de bakjes. Pas wel op, want de binnenkant is gloeiend heet. Ik nam iets te enthousiast een hap en verbrandde mijn gehemelte.
Recept van: Lekker en Simpel

Zie ook onze andere recepten