Stamppot met lentetwist

door Fleur

Details

Aantal

2

Totaal bezig

35 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Origineel

Linda.nl

Dit lekkere gerecht zat zomaar in mijn Google feed. Het kleurrijke geheel trok mijn aandacht. Een voorjaarsstamppot met veldsla en kerriekibbeling. Interessant, hup, op het lijstje voor van de week.

Zelf kibbeling maken van pangasiusfilet en homemade ravigotesaus. Hoe simpel eigenlijk, maar wat lekker! Absoluut een aanrader om eens uit te proberen. Ik ga het in ieder geval zeker nog eens maken 🙂

Ingredienten

  • 1 rode paprika

  • 1 el zonnebloemolie

  • 1/2 kg kruimige of stamppotaardappelen

  • 0,5 rode ui

  • 1 augurk (ik gebruikte een stuk of 4/5 kleintjes)

  • 75 ml Griekse yoghurt

  • 1 l zonnebloemolie om in te frituren

  • 175 g pangasiusfilet

  • 75 g zelfrijzend bakmeel

  • 1/2 tl kerrie

  • 100 ml bruisend mineraalwater

  • 85 g veldsla

instructies

  • Aardappelen
    Schil de aardappelen, spoel ze af en kook in 20 minuten gaar.
  • Paprika’s
    Snijd de paprika’s in reepjes. Verhit in een koekenpan de olie. Voeg de paprika toe en smoor in 15 minuten zachtjes gaar.
  • Ravigottesaus
    Snipper de ui ragfijn.
    Snijd de augurk in piepkleine blokjes.
    Meng de ui en augurk door de yoghurt.
  • Olie
    Verhit de olie om te frituren in een hoge pan tot 180 graden. Je kunt hiervoor je keukenthermometer gebruiken en in de pan hangen (let wel op dat de pen de bodem niet raakt).
  • Vis snijden
    Snijd de pangasiusfilets in reepjes en dep indien nodig droog met keukenpapier.
  • Beslag
    Doe het bakmeel en de kerrie in een kom.
    Schenk het bruiswater er langzaam bij en klop tot een yoghurtdik beslag. Ik las met het uitschrijven van dit recept pas dat het water er langzaam bijgeschonken moest worden; gelukkig is het ook goed gekomen terwijl ik het er in één keer bij schonk 😉
  • Frituren
    Haal de visreepjes door het beslag en laat overtollige beslag van de vis druipen.
    Frituur de kibbeling in 2 tot 3 minuten (ik deed het wat langer, ca. 5 minuten) gaar en goudgeel. Laat de kibbeling op keukenpapier uitlekken.
    Giet intussen de aardappelen af en vang een kop kookvocht op.
  • Stamppot
    Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree.
    Schep de paprika en de veldsla erdoorheen en beng op smaak met peper.
  • Opscheppen
    Schep de stamppot op de borden en leg de kerriekibbeling erbij.
    Serveer met de yoghurtravigotte.
Recept van: Linda.nl

Zie ook onze andere recepten