Citroencake met tijm

door Saskia

Details

Aantal personen

12

Totale tijd

20 + 45 minuten

Gang

Zoet

Origineel

Eef kookt zo

Nu de zon zich wat vaker laat zien, had ik wel zin in een luchtige, frisse cake. Op internet kwam ik vaak het recept van deze citroencake a la Starbucks. Als extraatje heb ik wat tijm gevoegd.

Toen ik de ingrediëntenlijst van deze cake dacht ik even dat er een typefout stond, moest er nou echt 125 ml zonnebloemolie in? Maar ja, bij andere recepten stond ook deze hoeveelheid, dus heb ik mij hier netjes aan gehouden. De cake is bij mij in het midden helemaal ingezakt, gelukkig doet dit niet af aan de smaak :).

INGREDIËNTEN

 • Nat beslag
 • 125 ml zonnebloemolie

 • 2 grote eieren (of 3 middel)

 • 75 ml citroensap

 • Droog beslag
 • 225 gram suiker

 • 200 gram bloem

 • 10 gram bakpoeder

 • citroenrasp van 1 citroen

 • snuf zout

 • 1 theelepel tijm

 • Overig
 • 40 gram roomboter (uit de koelkast)

instructies

 • Nat en droog beslag maken
  Verwarm de oven voor op 180 graden.
  Voeg alle ingrediënten voor het natte beslag toe aan een kom en meng dit met elkaar.
  Zeef de bloem en de bakpoeder boven een lege kom. Voeg de overige ingrediënten voor het droge beslag toe en meng deze met elkaar.
 • Samenvoegen en bakken
  Voeg het natte beslag toe aan het droge beslag en meng dit met elkaar. Als dit alles goed vermengd is, voeg dan de boter toe. Ik mix dit met een elektrische garde zodat de boter goed door het beslag wordt verdeeld.
  Vet de cakevorm in en leg een vel bakpapier erin. Hierdoor komt de cake er straks eenvoudig uit. Verdeel het beslag over de cakevorm en schuif deze voor 45 minuten in de oven.
 • Het eindresultaat
  De cake is luchtig met een krokant korstje. Ik had wel een intensere citroensmaak verwacht aangezien ik 3 citroenen heb gebruikt. Daarnaast had ik bij wijze van experiment tijm toegevoegd, echter was dit zo weinig dat je af en toe een groen stukje ziet. De smaak van tijm is ver te zoeken.
Recept van: Eef kookt zo

Zie ook onze andere recepten