Courgettesoep met spinazie

door Fleur

Details

Aantal

2 personen

Totaal bezig

20 minuten

Gang

Lunch

Het is zaterdagmiddag. Ik heb nog een halve courgette in de koelkast liggen. Vriendlief is gaan fietsen en ik wil iets lekkers voor de lunch klaarmaken voor als hij terug komt. Ik besloot op zoek te gaan naar een recept voor courgettesoep. Alleen nog even spinazie en slagroom halen. Vanochtend heb ik een Too Good To Go pakket bij het Vlaamsch Broodhuys opgehaald. Daar zat een mooi stokbrood in, dus perfect voor de croutons.

Ik had nog nooit eerder courgettesoep gemaakt. Op de een of andere manier vond ik het niet zo lekker klinken, maar ik ben blij dat ik het vandaag heb gemaakt. Wat een heerlijk soepje. Ik heb het voor de lunch gemaakt, maar je kunt het ook prima voor het avondeten maken. Vult goed.

IngrediËnten

  • 1/2 courgette

  • 100 g spinazie

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1/2 l (kippen)bouillon

  • ca. 50 ml slagroom

  • Provençaalse kruiden naar smaak

  • peper en zout

  • olijfolie

  • Parmezaanse croutons
  • brood naar wens, ik gebruikte ca. een 1/4 stokbrood

  • Parmezaanse kaas naar wens

  • zwarte peper (was ik vergeten)

  • olijfolie

instructies

  • Fruiten
    Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
    Verwarm een scheutje olijfolie en fruit de ui en knoflook aan.
  • Courgette
    Was de courgette en snijd deze in stukken.
    Voeg bij de uien en bak kort mee.
    Voeg vervolgens ook de Provençaalse kruiden toe en verhit deze kort.
  • Bouillon
    Voeg de bouillon en de spinazie toe en laat het geheel zo’n 10 minuutjes zachtjes koken.
  • Croutons
    Maak in de tussentijd de Parmezaanse croutons.
    Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
    Snijd het brood in stukjes en leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat.
    Sprenkel er wat olijfolie overheen.
    Rasp de Parmezaan en verdeel dit samen met de zwarte peper over de broodjes.
    Hussel door elkaar en bak de croutons in 5 minuten goudbruin.
  • Pureren
    Pureer de soep met een staafmixer glad.
    Voeg een scheutje room toe en breng de soep verder op smaak met peper en zout.

    Serveer de soep met een extra scheutje room en de Parmezaan croutons.
Recept van: Uit Pauline's keuken

Zie ook onze andere recepten