Gebakken feta pasta

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

5 + 35 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Origineel

Jan Magazine

Op TikTok is dit recept een enorme hit. Zelf heb ik geen TikTok, maar gelukkig zijn er meerdere websites die dit recept uit hebben geschreven. Ik blijf me verbazen over de kracht van dit soort platformen.

Dit recept is echt super eenvoudig en nog lekker ook. Ik was zelf nooit op het idee gekomen feta in een pasta te doen. Maar de gebakken feta zorgt voor een heerlijke romige saus. Wij houden ook wel van wat pit in ons eten, dus ik heb er redelijk wat gedroogde chili in gedaan. Houd je daar nou niet van, voeg dat geen of minder chili toe.

INGREDIËNTEN

 • In de oven
 • 250 gram romaatjes ( je kan ook cherrytomaten gebruiken)

 • 100 gram feta

 • 1/2 rode ui (in 8 parten)

 • verse of gedroogde oregano

 • 2 knoflooktenen (gekneusd)

 • 2 kleine gedroogde chilipepers (verkruimeld)

 • 2/3 eetlepels olijfolie

 • Overig
 • 150 gram pasta

 • 10 blaadjes basilicum

 • Rasp van een 1/2 citroen

instructies

 • In de oven
  Ik verwarm de oven voor op 200 graden. Terwijl de oven voorverwarmd bereid ik de ovenschaal voor. Dit is echt enorm eenvoudig. Ik leg de tomaten, rode ui, oregano, knoflooktenen en chilipeper in de ovenschaal. In het midden van al deze ingrediënten leg ik het blok feta en ik verdeel de olijfolie over de schaal.
  Nadat de oven is voorverwarmd schuif ik de schaal erin en zet ik de timer op 35 minuten.
 • Pasta koken
  De pasta die ik gebruik moet zo’n 10 minuten koken. Dus met nog ongeveer 10 minuten op de klok begin in met het koken van de pasta.
  Volgens het originele recept is het handig wat kookvocht te bewaren. Bij mij was dit niet nodig, de tomaten en feta zorgt voor een romige, natte mix.
 • Mengen
  Na 35 minuten check ik de staat van de feta, die is goed zacht. Ik haal de schaal uit de oven en “prak” de tomaten en feta plat. Vervolgens meng ik alles door elkaar zodat de smaken goed gemengd zijn. Dit gaat echt heel gemakkelijk.
  Nadat alles in de ovenschaal goed gemengd is, voeg ik de pasta toe en rasp ik de halve citroen over de schaal. Dit hussel ik goed door elkaar met een vork.
  Om het gerecht helemaal af te maken, verdeel ik de basilicum over de ovenschaal.
 • Het eindresultaat
  Ik had echt niet verwacht dat dit zo lekker zou zijn. Het romige van de feta, het zoete van de tomaatjes en de pit van de peper zorgen voor een lekker gerecht. Helemaal mooi is dat je er bijna geen omkijken naar hebt, perfect voor een drukke avond.
Recept van: Jan Magazine

Zie ook onze andere recepten