Ontbijtpannenkoekjes met banaan en yoghurt

door Fleur

Details

Aantal

Ca. 15 stuks

Totaal bezig

10+15+20 minuten

Gang

Ontbijt

Origineel

Brenda Kookt

Ontbijten met pannenkoekjes op zondagochtend vind ik echt een feestje. Bananenpannenkoekjes zijn mijn favoriet. Dit keer maakte ik deze lekkere pannenkoekjes met banaan en yoghurt van Brenda Kookt, afgetopt met maple syrup en gebakken plakjes banaan, mmm.

Ik maakte de helft van dit recept en maakte er zo’n 15 pannenkoekjes van (even veel als het originele recept voor 4 personen, dus waarschijnlijk waren die van mij wat kleiner).

Ingredi√čnten

  • 37,5 g havermout

  • 25 g bloem

  • 1/2 tl bakpoeder

  • een half snufje zout

  • 1/2 tl kaneel

  • 1,5 el poedersuiker

  • 125 g FAGE Total 0% (ik gebruikte magere Griekse yoghurt)

  • 1/2 rijpe banaan

  • 1,5 grote eieren (ik gebruikte 1 grote)

  • 1/2 tl vanille extract

  • Topping
  • 1/2 banaan

  • 1 el rietsuiker

  • maple syrup

  • 1 el FAGE Total 0% (ik gebruikte magere Griekse yoghurt)

  • handje granola of nootjes (ik had nog een zakje omega pittenmix open die ik gebruikte)

instructies

  • Beslag
    Meng met een staafmixer of blender de havermout met bloem, bakpoeder, zout, kaneel, poedersuiker, yoghurt, banaan, het ei en vanille extract.
  • Topping
    Snijd de banaan in plakjes.
    Bak de banaan aan beide kanten aan in een koekenpan. Ik deed dit met rijstolie.
    Bestrooi de plakjes vervolgens met rietsuiker en bak dit aan beide kanten nog even mee.
  • Bakken
    Verwarm een beetje rijstolie in een pan en bak de pannenkoekjes. Ik gebruik hiervoor een kleine sauslepel.
    Stapel eventueel zo’n 3 of 4 pannenkoekjes op elkaar, besprenkel met maple syrup en verdeel er de yoghurt, bananenplakjes en pitjes overheen.
Recept van: Brenda Kookt

Zie ook onze andere ontbijtrecepten.

Zie ook onze andere recepten