Kaiserbroodje gevuld met spek en ei

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

5 + 30 minuten

Gang

Ontbijt / Lunch

Afgelopen weekend hadden we ineens 3 doosjes eieren in huis. We hadden zelf eieren gehaald, mijn ouders hadden een doosje bij Jelle en Stijn gehaald en Sjoerd had van de kinderboerderij ook een doosje eitjes aan ons gegeven. Tijd om eens te eggsperimenteren.

Dit recept stond al een tijdje om mijn probeerlijstje, maar dan wel als ik de ingrediënten toch in huis heb. Dat bleek vandaag het geval te zijn! De eitjes die ik gebruikte waren net iets te groot, waardoor het broodje een beetje overstroomde. Gelukkig had ik ze al op een bakplaat gezet waardoor het gelekte ei ook mee kon bakken in de oven.

INGREDIËNTEN

 • 2 kaiserbroodjes

 • 4 plakken ontbijtspek

 • handje geraspte kaas

 • 2 middelgrote eieren

 • peper

instructies

 • Voorbereiding
  Ik zet de oven aan op 200 graden. Terwijl de oven opwarmt bereid ik de broodjes voor.
  Ik snijd voorzichtig de bovenkant van de broodjes af en leg deze apart. Met mijn vingers pulk in de broodjes leeg zodat er ruimte ontstaat voor de vulling. Pas wel op dat je niet te veel weg haalt en door de bodem gaat.
  Als de broodjes leeg zijn, leg ik de plakken spek in de ruimte en strooi ik hier wat kaas in.
  Voordat ik de eitjes breek, verplaats in de broodjes op de bakplaat. Achteraf was dit slim, aangezien mijn eieren te groot waren voor het gat en dus een beetje over het broodje heen stroomden. Tot slot maal ik nog wat peper over het ei.
 • Afbakken
  Het afbakken gaat in 2 fases. Ik schuif de broodjes en de losgesneden bovenkanten in de oven en zet de timer op 15 minuten. Na 10 minuten kijk is en zie ik dat de bovenkantjes al klaar zijn. Die haal ik er uit.
  Ondertussen maak ik met aluminiumfolie dakjes voor mijn broodjes. Dit doe ik door mijn hand in het midden van het folie te zetten en de randen omhoog te trekken.
  Om te voorkomen dat de broodjes te bruin worden, dek ik deze na 15 minuten af met het aluminiumfolie. De afgedekte broodjes laat ik nog 10 minuten in de oven staan. Om te checken of het ei gegaard is, prik ik met een satéprikker in de broodjes. Ik vind het best lastig in te schatten of ze klaar zijn, maar ze voelen redelijk gestold van binnen. Ik laat ze voor de zekerheid nog 2 minuten staan en haal ze er dan uit.
 • Het eindresultaat
  Dit is een leuke en lekkere variant op de standaard uitsmijter met spek. Het mooie is ook dat het broodje er leuk uit ziet. Perfect als je iemand wilt verrassen met een ontbijtje op bed. Omdat het ei gestold is in het broodje wordt het ook niet zo’n kliederboel.
Recept van: Laura's Bakery

Zie ook onze andere recepten